Ντουναουισβάρος - Εθνικός 8-12: Δεν χάνει με τίποτα το ευρωπαϊκό

Ντουναουισβάρος - Εθνικός 8-12: Δεν χάνει με τίποτα το ευρωπαϊκό

bet365

Ο Εθνικός πέρασε με το εντυπωσιακό 12-8 από την έδρα της Ντουναουισβάρος και την Τετάρτη στον Πειραιά είναι έτοιμος να σηκώσει το 2ο Len Trophy της ιστορίας του.


Ο Εθνικός έκανε πάρτι στην έδρα της ουγγρικής Ντουναουισβάρος, νίκησε με 12-8 και την Τετάρτη (30/3, 20:00) είναι έτοιμος να σηκώσει στο κολυμβητήριο Πειραιά το 2ο Len Trophy της ιστορίας του στην υδατοσφαίριση γυναικών.

Ημέρες 2010 ζουν ξανά στον Εθνικό, μόνο που τώρα το σενάριο κατάκτησης ενός δεύτερου ευρωπαϊκού τροπαίου μοιάζει λιγότερο αγχώδες. Οι παίκτριες του πειραϊκού συλλόγου με την εμφάνισή τους στην έδρα της Ντουναουισβάρος το έκαναν να μοιάζει πιο εύκολο, νίκη με 12-8 στηνη Ουγγαρία και την Τετάρτη στο κατάμεστο «Παπαστράτειο» δεν χάνουν με τίποτα το τρόπαιο.

Απόλυτα διαβασμένοι

Η τεχνικός Αντιγόνη Ρουμπέση παραμονή του ταξιδιού στην Ουγγαρία, μιλώντας στο Gazzetta χαρακτήριζε την Ντουναουισβάρος «επιπόλαιη ομάδα», που αρέσκεται στο γρήγορο παιχνίδι, και τόνισε πως πρώτος στόχος για τον Εθνικό είναι να δώσει το δικό του ρυθμό. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων το σχέδιο λειτούργησε άψογα για τον Εθνικό και με βάση την άμυνα, από ένα σημείο και έπειτα κυριάρχησε.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το μαγικό 5-0


Η Άλκηστη Μπενέκου ήταν αυτή που έδωσε τις επιθετικές λύσεις, πετυχαίνοντας τα τρία από τα πέντε γκολ για τον Εθνικό στο πρώτο ημίχρονο.
Όμως λύσεις ήρθαν και από τις αδελφές Χαραλαμπίδη και την Καρολίνα Ιωάννου. Κρίσιμο σημείο στην εξέλιξη του αγώνα ήταν η αντίδραση των παικτριών του Εθνικού, όταν η Ντουναουισβάρος με 3-0 προσπέρασε 5-4.


Ο Εθνικός απάντησε με το δικό του 5-0, για να προηγηθεί 9-5, στα 3:40 πριν από τη λήξη του 3ου οκταλέπτου. Από εκείνο το σημείο η ελληνική ομάδα πήρε τον απόλυτο έλεγχο, η διαφορά πήγε στα πέντε γκολ (12-7), με τη γηπεδούχο ομάδα απλά να μειώνει στο τελικό 12-8.

ΑΣΛΕΪ ΤΖΟΝΣΟΝ

Γκολ σε πρώτη επίθεση στο ίδιο χρονικό σημείο σε τρία οκτάλεπτα

Αξιοσημείωτο είναι πως ο Εθνικός με εξαίρεση το 1ο οκτάλεπτο, στα τρία υπόλοιπα βρήκε γκολ στην πρώτη του επίθεση, παίρνοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση: Η Αλκηστη Μπενέκου έκανε το 3-2 για τον Εθνικό στο 2ο οκτάλεπτο (7:19), η Ιωάννα Χαραλαμπίδη σκόραρε για το 7-5 στο 3ο (7:12) και η Φοίβη Χατζηκυριακάκη για το 10-6 στο 4ο (7:15).

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-4, 1-3, 2-3.


Ντουναουισβάρος (Ατίλα Μίχοκ): Μάτσκο, Ζίλαγκι 1, Σάιμπεν, Γκουρισάτι 2, Χόρβατ 2, Μαγιού 1, Σάμπο, Γκάρντα 2, Μούσκι, Σομογκιβάρι, Παλ, Ζέλακ, Μπούις.

Εθνικός (Αντιγόνη Ρουμπέση): Σωτηρέλη, Ιωάννου 1, Ιωάννα Χαραλαμπίδη 2, Ελληνιάδη, Κοντονή 2, Πάρκες 1, Χατζηκυριακάκη 1, Άλκηστη Μπενέκου 3, Ρακιντζή Μαρίσα, Στεφανία Χαραλαμπίδη 2, Ιόλη Μπενέκου, Μπάκοτς, Τζόνσον.

 

Τελευταία Νέα