Αντιγόνη Ρουμπέση στο Gazzetta: «Να φέρουμε στον Εθνικό το ευρωπαϊκό τρόπαιο»

Δημήτρης Ντζάνης
Αντιγόνη Ρουμπέση στο Gazzetta: «Να φέρουμε στον Εθνικό το ευρωπαϊκό τρόπαιο»

bet365

Η τεχνικός του Εθνικού, Αντιγόνη Ρουμπέση μιλά στο Gazzetta με αφορμή τον πρώτο τελικό με την Ντουναουισβάρος στην Ουγγαρία για το Len Trophy στην υδατοσφαίριση γυναικών.

Ημέρες 2010 ζουν στον Εθνικό, με τη γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών να φιλοδοξεί να επαναλάβει την προ 12ετίας επιτυχία της, όταν στο κατάμεστο «Παπαστράτειο» νικούσε στα πέναλτι τη ρωσική Χάντι Μανσίσκ και κατακτούσε το Len Trophy. Το πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα ευρωπαϊκό τρόπαιο για τον πειραϊκό σύλλογο.

Το Len Trophy διεκδικούν ξανά τα κορίτσια του Εθνικού, με αντίπαλο στους διπλούς τελικούς την ουγγρική Ντουναουισβάρος. Η αποστολή της ομάδας αναχωρεί το πρωί της Πέμπτης (24/2) για την ομώνυμη βιομηχανική πόλη που βρίσκεται 70 περίπου χιλιόμετρα νότια της Βουδαπέστης και είναι γνωστή για το χαλυβουργείο της και τη γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης.

«Έχουμε παίκτριες με εμπειρία που περιμένουμε να βγουν μπροστά και μαζί να τραβήξουν τις νεότερες παίκτριες που διαθέτουν τον ενθουσιασμό. Τελικούς δεν παίζεις κάθε ημέρα, υπάρχουν αθλητές που το παλεύουν μια ζωή και δεν το έχουν καταφέρει, επομένως αυτά τα παιχνίδια είναι κάτι ξεχωριστό» δηλώνει στο Gazzetta μια ρούκι των πάγκων, η Αντιγόνη Ρουμπέση που από τις 11 Φεβρουαρίου έχει προβιβαστεί σε πρώτη τεχνικό της ομάδας και βρίσκεται σε μια νέα πρόκληση της καριέρας της.


Ρουμπέση

Η Ρουμπέση «ασημένια» στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, γεύτηκε με τη Βουλιαγμένη την επιτυχία κατάκτησης του Len Trophy το 2003, πριν ακολουθήσουν ο Εθνικός το 2010 και ο Ολυμπιακός το 2014, για τα τρία ελληνικά τρόπαια στη διοργάνωση.

«Είναι διαφορετικά τώρα (σ.σ. γέλια). Όταν είσαι μέσα στο νερό όλα εξαρτώνται από τα δικά σου χέρια. Όταν είσαι έξω απλά δίνεις οδηγίες, καθοδηγείς» μας λέει η Ρουμπέση, που δίπλα στον πάγκο της έχει σε θέση τεχνικού διευθυντή έχει τον Γιώργο Μορφέση, με τον οποίο ως προπονητή έχει ζήσει ζηλευτές στιγμές με την εθνική ομάδα, αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σαγκάη το 2011.

«Απλά και μόνο που βρίσκεται στον πάγκο του Εθνικού ένας άνθρωπος με τις εμπειρίες και τις γνώσεις του Γιώργου Μορφέση, δίνει αίγλη στο σύλλογο. Ασφαλώς και συνεργαζόμαστε, ακούω τις συμβουλές του» συμπληρώνει η 38χρονη προπονήτρια του Εθνικού.

Εθνικός πόλο


«Είναι έμπειρη, αλλά επιπόλαιη ομάδα, να κόψουμε τον ρυθμό τους»

Οι παίκτριες του Εθνικού θα προλάβουν να κάνουν τη βραδινή προπόνηση πριν από το πρώτο μεγάλο ραντεβού.
΄
«Για εμάς είναι καλό που το πρώτο παιχνίδι γίνεται στην Ουγγαρία. Από ό,τι έχουμε δει οι φίλαθλοί τους κάνουν φασαρία. Η Ντουναουισβάρος είναι μια ομάδα που πέρυσι έπαιξε τελικό στην Euroleague με τον Ολυμπιακό, κατέκτησε το Len Trophy το 2018, έχει εμπειρία από τέτοια παιχνίδια, αλλά είναι και επιπόλαιη ομάδα.

Στη φιλοσοφία της είναι να παίζει γρήγορα και αυτό πολλές φορές οδηγεί σε λάθη, εμείς δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να δώσει το ρυθμό που θέλει στον αγώνα. Έχουμε αφήσει ό,τι έγινε στο προηγούμενο διάστημα, στην ομάδα υπάρχει ενθουσιασμός, αισιοδοξία. Στον επαναληπτικό θέλουμε τον κόσμο να γεμίσει το κολυμβητήριο στον Πειραιά. Εμείς θα παλέψουμε για να φέρουμε στον Εθνικό ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, όπως 12 χρόνια πριν» καταλήγει η Αντιγόνη Ρουμπέση.

Τζόνσον
Η Άσλεϊ Τζόνσον


Στην αποστολή μετέχουν οι: Ελένη Σωτηρέλη, Καρολίνα Ιωάννου, Ιωάννα Χαραλαμπίδη, Έλενα Ελληνιάδη, Ιουλιάννα Κοντονή, Ρεμπέκα Πάρκες, Φοίβη Χατζηκυριακάκη, Άλκηστης Μπενέκου, Ρακιντζή Μαρίσα, Στεφανία Χαραλαμπίδη, Ιόλη Μπενέκου, Βέριτσα Μπάκοτς, Άσλεϊ Τζόνσον.

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα