Ραντνίτσκι – Ολυμπιακός 10-8: Πλήρωσε την κακή άμυνα

Δημήτρης Ντζάνης
Ραντνίτσκι – Ολυμπιακός 10-8: Πλήρωσε την κακή άμυνα

bet365

Ο κουρασμένος Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στη Σερβία.

Ο Ολυμπιακός με πολλά προβλήματα, κυρίως στην άμυνα, ηττήθηκε εκτός έδρας από την Ραντνίτσκι Κραγκούγιεβατς με 10-8 για την 8η αγωνιστική των ομίλων του Champions League στην υδατοσφαίριση ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» που έζησαν μια «Οδύσσεια» μέχρι να φθάσουν στην πόλη της Σερβίας, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα και ίσως από ένα σημείο και μετά η κούραση του ταξιδιού να επηρέασε το παιχνίδι τους.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας υπέστησαν τη 2η ήττα τους στο άνοιγμα του 2ου γύρου στον Α’ όμιλο, είδαν την Μπρέσια να ξεφεύγει 4β. στην κορυφή, αλλά και τη Φερεντσβάρος να ισοβαθμεί πλέον μαζί τους.

Και το αμέσως επόμενο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» με την Μπρέσια στον Πειραιά, στις 8 Φεβρουαρίου, αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη μάχη για την πρώτη θέση.

Στο κυνήγι από την αρχή

Οι παίκτες του Ολυμπιακού χωρίς συγκέντρωση στην άμυνα, βρέθηκαν να κυνηγούν από την αρχή του αγώνα. Οι γηπεδούχοι έχοντας καλό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω, προηγήθηκαν 4-1 (2:51) και 5-2 (0:44) στο πρώτο οκτάλεπτο.

Τα πέντε γκολ των γηπεδούχων αφύπνισαν τους «ερυθρόλευκους», βελτίωσαν και με την άνοδο του Μπίγιατς, την αμυντική τους λειτουργία, παρότι και επιθετικά υπήρξαν προβλήματα, με τη σερβική ομάδα να κρατά τη διαφορά των δύο γκολ (7-5).

Ισοφάρισε, αλλά μέχρι εκεί

Οι γηπεδούχοι δεν πανικοβλήθηκαν, βρέθηκαν στο 9-7, 5:24 πριν από το τέλος, αμέσως μετά ο Φιλίποβιτς νικήθηκε από τον Ντομποζάνοφ σε εκτέλεση πέναλτι, ο Φουντούλης έδωσε νέα ελπίδα με το 9-8 (4:00), όμως ο Ουκρόπιαν έδωσε τη χαριστική βολή στον Ολυμπιακό, διαμορφώνοντας το τελικό 10-8.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 2-2, 1-2, 2-1.

Ραντνίτσκι (Ούρος Στεβάνοβιτς): Ντομποζάνοφ, Ραντούλοβιτς 2, Στανόγιεβιτς, Γιάνκοβιτς 1, Τσουκ 1, Κρουγκ, Ουκρόπινα 1, Πγιέβαντσιτς, Τόχολι, Μίλιτσιτς 1, Λούκιτς 2, Βρίλιτς 2, Τοντορόφσκι.
Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 3, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 2, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος, Ζερδεβάς.

Το πανόραμα στον Α’ όμιλο
(8ης αγωνιστική)

Ραντνίτσκι-Ολυμπιακός 10-8
Νόβι Μπέογκραντ – Μπαρτσελονέτα 11-9
Γιαντράν Σπλιτ – Μπρέσια 14-15
Φερεντσβάρος – Ντιναμό Τιφλίδας 16-10

Η βαθμολογία
1.Μπρέσια 20
2.Ολυμπιακός 16
3.Φερεντσβάρος 16
4.Νόβι Μπέογκραντ 11
5.Μπαρτσελονέτα 11
6. Ραντνίτσκι 7
7.Γιαντράν 6
8.Ντιναμό Τιφλίδας 0

Η επόμενη αγωνιστική
9η – 9 Φεβρουαρίου

Ραντνίτσκι – Μπαρτσελονέτα
Γιαντράν Σπλιτ – Φερεντσβάρος
Ολυμπιακός-Μπρέσια (8 Φεβρουαρίου)
Νόβι Μπέογκραντ – Ντιναμό Τιφλίδας

*Η Νόβι Μπέογκραντ ως διοργανώτρια του Final 8 αυτόματα παίρνει ένα από τα τρία εισιτήρια πρόκρισης.

 

Τελευταία Νέα