Ελλάδα - Ιταλία 9-7: Στον τελικό της Ευρώπης οι νεάνιδες!

Αντώνης Πατσούρας
Ελλάδα - Ιταλία 9-7: Στον τελικό της Ευρώπης οι νεάνιδες!

bet365

Η εθνική ομάδα πόλο νεανίδων της Ελλάδας επικράτησε με 9-7 της Ιταλίας και θα παίξει την Κυριακή (22:00) με την Ρωσία στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο νεανίδων που διεξάγεται στο Σίμπενικ της Κροατίας θα διεκδικήσει την Κυριακή (22:00) η Ελλάδα.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου επικράτησε με 9-7 της Ιταλίας στον ημιτελικό, εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο και την Κυριακή απέναντι στην Ρωσία, η οποία απέκλεισε με 11-9 την Ουγγαρία θα παίξει για το χρυσό.

Με όπλο την σπουδαία της άμυνα η Ελλάδα έφτασε στον μεγάλο τελικό αποκλείοντας μια σπουδαία αντίπαλο, την Ιταλία, η οποία θα παίξει στον μικρό τελικό (20:30) με την Ουγγαρία για το χάλκινο.

p

Το σπουδαίο παιχνίδι

Η Ελλάδα προηγήθηκε με 2-1 με την Χαλδαίου αλλά στο φινάλε του 1ου βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-3 και στην αρχή του 2ου η Ντι Μαρία "έγραψε" το 2-4.

Μ' ένα σερί 4-0 και με σκόρερ την Τριχά (2) και τις Σάντα, Χαλδαίου στο 7.21' του 3ου η Ελλάδα πέρασε και πάλι μπροστά με 6-4.

Οι Ιταλίδες "απάντησαν" μ' ένα σερί 3-0 και θα φτάσουν στο 6-7 με την Πάπι στο 2.16' του 3ου. Στο 6.37' πριν το φινάλε η Τσιμάρα ισοφαρίζει σε 7-7!

Στο 3.53' η Σάντα στον παραπάνω δίνει προβάδισμα με 8-7 και στο 2.27' η Τορνάρου με νέο γκολ στον παραπάνω "σγραφίζει" την πρόκριση!

Καμμένου: «Κάναμε το όνειρο πραγματικότητα»

Η προπονήτρια της ομάδας Αλεξία Καμμένου είπε στο koe.org.gr:

«Είμαστε πανευτυχείς. Κάναμε το όνειρο πραγματικότητα. Γυρίζουμε στην Ελλάδα με ένα μετάλλιο ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Τα κορίτσια αυτά έχουν πολύ λαμπρό μέλλον.

Ο ημιτελικός ήταν όπως τον περιμέναμε. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Χωρίς το μεγάλο άγχος, πάντα με συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση, θα προσπαθήσουμε αύριο στον τελικό απέναντι στην Ρωσία να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο.

Η Ελλάδα και η Ρωσία ήταν οι καλύτερες ομάδες αυτό το τουρνουά και δίκαια βρίσκονται στον τελικό. Συγχαρητήρια στα κορίτσια για την μεγάλη αυτή επιτυχία».

Τα οχτάλεπτα:2-3, 3-1, 1-3, 3-0

ΕΛΛΑΔΑ (Καμμένου): Καραγιάννη, Σάντα 3 ,Καλογεροπούλου, Σιούτη , Τσιμάρα 1, Χαλδαίου 2 ,Τορνάρου 1, Κάσσαρη, Ανδρεάδη, Τριχά 2, Λασκαρίδου , Κουρέτα, Μήτσου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα