Εκτός μεταλλίων στο World League της Αθήνας η Ελλάδα

Εκτός μεταλλίων στο World League της Αθήνας η Ελλάδα

bet365

Η Ελλάδα ηττήθηκε με 12-10 από την Ρωσία στα πέναλτι στον προημιτελικό του Super Final του World League της Αθήνας και έμεινε εκτός τετράδας.

Στα πέναλτι χάθηκε η πρόκριση στα ημιτελικά του Super Final World League της Αθήνας για την Ελλάδα.

Η ομάδα του Τεό Λοράντου έμεινε στο 8-8 (κ.α) με την Ρωσία στον 4ο προημιτελικό αλλά στα πέναλτι ηττήθηκε με 12-10 και δεν θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο στο τουρνουά.

Στους ημιτελικούς της Παρασκευής θα παίξουν η Ρωσία με τις ΗΠΑ (18:30) και ο Καναδάς με την Ουγγαρία (20:15) ενώ η Ελλάδα θα συνεχίσει για τις θέσεις 5-8.

Προβάδισμα αλλά πέναλτι

H Ελλάδα προηγήθηκε με 8-7 στο ξεκίνημα του 4ου οχταλέπτου αλλά οι Ρωσίδες έστειλαν το παιχνίδι στα πέναλτι.

Εκεί η Καρνάουκ και η Γκολοβίνα θα αποκρούσουν πέναλτι της Ελευθεριάδου και της Βάσως Πλευρίτου και θα δώσει την πρόκριση στη Ρωσία.

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς.

Συνέχεια με Ιαπωνία

Την Παρασκευή (15:00, ERT Sports 2) η Ελλάδα θα παίξει αγώνα κατάταξης με την Ιαπωνία και εν συνεχεία το Σάββατο θα "σταυρώσει" με τον νικητή ή ηττημένο του Ισπανία-Καζακστάν.

Ρωσία - Ελλάδα 12-10

Η διακύμανση στα πέναλτι:

Γκλίζινα 1-0 (9-8), Πλευρίτου Ελ. 1-1 (9-9). Σιμάνοβιτς 2-1 (10-9), Ελευθεριάδου απέκρουσε η Καρνάουκ (10-9), Προκοφίεβα 3-1 (11-9), Τσουκαλά 3-2 (11-10), Καρίμοβα 4-2 (12-10), Πλευρίτου Β. απέκρουσε Γκολοβίνα.

Τα οχτάλεπτα: 2-3, 4-3, 1-2, 1-0, πέν. 4-2

ΡΩΣΙΑ (Αλεξάντερ Γκαϊντούκοφ): Γκολόβινα, Μπερσνέβα 2, Προκοφίεβα 1, Καρίμοβα 2, Βακίτοβα, Φεντότοβα, Σερζάντοβα 1, Σιμάνοβιτς 2, Τιμοφέεβα 1, Σομπόλοβα, Ιβάνοβα 1, Γκλίζινα 2, Καρνάουκ.

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Σταματοπούλου, Τσουκαλά 4, Τριχά, Ελευθεριάδου 3, Πλευρίτου Μ. 1, Ξενάκη, Νίνου 1, Πάτρα, Σιούτη, Πλευρίτου Β., Πλευρίτου Ελ. 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

Λοράντος: «Πληρώσαμε τα λάθη»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας Τεό Λοράντος είπε μετά από τον αγώνα με την Ρωσία:

«Έγιναν λάθη και τα πληρώσαμε. Δεν έπρεπε να δεχτούμε αυτά τα γκολ στην αντεπίθεση του αντιπάλου. Όσο καιρό είμαι εγώ στον πάγκο της Εθνικής ομάδας δεν έχουμε δεχτεί ποτέ τρία γκολ στην κόντρα.

Ένας άλλος βασικός λόγος που δεν μας επέτρεψε να προχωρήσουμε στην διοργάνωση είναι το γεγονός ότι οι άλλες ομάδες δουλεύουν εδώ και μήνες σκληρά για την συμμετοχή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με σειρά πολλών και δύσκολων φιλικών παιχνιδιών, ενώ εμείς όχι.

Η Έλενα Ξενάκη ήταν άρρωστη και είχε στομαχικά προβλήματα από το πρωί. Είναι άξια συγχαρητηρίων γιατί σήκωσε την ομάδα στα προηγούμενα παιχνίδια. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας. Αποδείξαμε ότι είμαστε ισάξιοι απέναντι σε συγκροτήματα που εκφράζουν την αφρόκρεμα του αθλήματος.

Μερικές φορές από κάποιες ήττες κερδίζεις περισσότερα πράγματα».


 

Τελευταία Νέα