Πάβιτς στο Gazzetta: «Είπα στον Μπίγιατς να πάει με τα πόδια στον Ολυμπιακό»

Πάβιτς στο Gazzetta: «Είπα στον Μπίγιατς να πάει με τα πόδια στον Ολυμπιακό»

bet365

Ο Γιόζιπ Πάβιτς μιλάει στο Gazzetta για την μεταγραφή του συμπατριώτη του Μάρκο Μπίγιατς στον Ολυμπακό.

Τα νερά του ευρωπαϊκού πόλο έχει... ταράξει η μεταγραφή του Μάρκο Μπίγιατς στον Ολυμπιακό.

Τρεις ημέρες μετά από την κατάκτηση του Champions League με την Προ Ρέκο στο Βελιγράδι και την εξαιρετική εμφάνιση (13 αποκρούσεις) στον τελικό ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του κορυφαίου τερματοφύλακα για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η εποχή Πάβιτς

Στο άκουσμα της είδησης το μυαλό πάει σ' ένα όνομα. Γιόζιπ Πάβιτς. Ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης με την Κροατία το 2012, αγαπήθηκε όσο λίγοι στον Ολυμπιακό και τον οδήγησε το 2018 στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο κορυφαίος τερματοφύλακας στην εποχή του, είναι πλέον σύμβουλος του υπουργού τουρισμού και αθλητισμού στην Κροατία και μάλιστα πριν από λίγες ημέρες επισκέφτηκε την Ελλάδα με τη νέα του αρμοδιότητα.

Το Gazzetta μίλησε με τον Γιόζιπ Πάβιτς για τον διάδοχο του στον Ολυμπιακό και στην εθνική Κροατίας, τον Μάρκο Μπίγιατς.

«Τρομερή κίνηση ο Ολυμπιακός»

Ο Γιόζιπ Πάβιτς μας λέει αρχικά για την κίνηση του Ολυμπιακού να αποκτήσει τον συμπατριώτη του: «Έκανε τρομερή κίνηση ο Ολυμπιακός. Ο πρόεδρος, ο Μιχάλης Κουντούρης, έκανε την κίνηση ματ σε μια βασική θέση για το άθλημα μας».

Με τον Μπίγιατς ο Πάβιτς έπαιξε μαζί στην εθνική Κροατίας. Το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τους Κροάτες να έχουν πάρει το χρυσό το 2012 με τον Πάβιτς στο τέρμα, ο Γιόζιπ μοιράζονταν την θέση Νο1 με τον Μάρκο.

«Είναι εξαιρετικό παιδί και του το λέω από μικρός όταν ήταν ότι είναι γεννημένος για τερματοφύλακας. Χαίρομαι που θα παίξει στον Ολυμπιακό», σημείωσε ο Γιόζιπ Πάβιτς.

«Του είπα να πάει με τα πόδια στον Ολυμπιακό»

Ο Γιόζιπ Πάβιτς μας επιβεβαίωσε και την πληροφορία ότι ο Μπίγιατς συμφώνησε μέσα σε λίγες ώρες με τον Ολυμπιακό.

Προηγήθηκε ένα τηλεφώνημα του Μπίγιατς στον Πάβιτς όταν ο πρώτος δέχτηκε την πρόταση από την ομάδα του Πειραιά.

Τι ειπώθηκε στο τηλεφώνημα μας λέει ο Πάβιτς: «Ναι με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει. Τι του είπα; Να πάει με τα πόδια στον Ολυμπιακό! Του είπα ότι θα ζήσει μοναδικές στιγμές με την ομάδα και με τον κόσμο. Έκλεισε μέσα σε λίγες ώρες η συμφωνία. Κατάλαβα ότι και οι δυο πλευρές ήθελαν πάρα πολύ αυτή την συμφωνία».

«Μπίγιατς, ο Νο1 στον κόσμο»

Ο Μάρκο Μπίγιατς στα 30 του έχει ήδη στο παλμαρέ του, ένα ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο, τέσσερα σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά και 2 Champions League σε 4 τελικούς που έχει αγωνιστεί.

«Τι να πω για τον Μπίγιατς; Είναι ο Νο1 τερματοφύλακας στον κόσμο και αν και μικρός σε ηλικία τα έχει μαζέψει όλα με την εθνική ομάδα και με τους συλλόγους.

Θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό και θ΄ανεβάσει το επίπεδο της προπόνησης. Είναι εξαιρετικό παιδί και φοβερός τερματοφύλακας. Θα αγαπήσει τον Ολυμπιακό», τονίζει ο Γιόζιπ.

«Μιλάει το βιογραφικό του Φιλίπποβιτς»

Ο Πάβιτς είναι ενθουσιασμένος με τις κινήσεις του Ολυμπιακού και θα ήθελε να έρθει και στην Ελλάδα για να δει από κοντά την ομάδα να «κεντάει» στο νερό.

Τον ρωτήσαμε και για την συμφωνία με τον Φίλιπ Φιλίπποβιτς και αρκέστηκε στο να πει: «Εάν διαβάσεις το βιογραφικό του Φιλίπποβιτς θα καταλάβεις τι παίκτη πήρε ο Ολυμπιακός.

Μίλησα και με τον Φίλιπ και είναι ενθουσιασμένος που θα παίξει στον Ολυμπιακό. Μαζί με τον Μπίγιατς και τον Μπούσλιε είναι κορυφαίες μεταγραφές για τον Ολυμπιακό που θα είναι πολύ δυνατός στην Ευρώπη».

«Όλοι θέλουν να έρθουν στον Ολυμπιακό»

Ο Γιόζιπ αγάπησε τον Ολυμπιακό, τον κόσμο του, την Ελλάδα και έγινε ένα με τον σύλλογο. Είχε όραμα και δεν ήθελε μόνο τίτλους αλλά να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να γίνει κορυφαίος σ' όλα.

«Αυτό που έχει κερδίσει η διοίκηση του Μιχάλη είναι ο Ολυμπιακός να είναι πόλος έλξης για τους μεγάλους παίκτες στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει επίπεδο.

Δεν είναι μόνο ο τίτλος στο Champions League αλλά η γενική φιλοσοφία της ομάδας. Όλοι θέλουν να έρθουν στον Ολυμπιακό. Αυτό το κερδίζεις και δεν είναι φυσικά μόνο θέμα χρημάτων», σημειώνει ο Πάβιτς.

«Ο κόσμος θα δει γαλαξία αστέρων»

Ο Πάβιτς δεν ξεχνάει τον κόσμο και τις αγωνίες του για τις ομάδες του ΟΣΦΠ και στέλνει το μήνυμα του: «Όλοι κάρτες μέλους. Πρέπει να στηριχτεί ο Ολυμπιακός.

Φέτος ο κόσμος θα είναι τυχερός αφού θα δει στο πόλο ανδρών μια ομάδα με τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο. Μια ομάδα γαλαξίας-αστέρων. Δεν γίνεται κάθε ημέρα αυτό και ο κόσμος πρέπει ν' αγκαλιάσει την ομάδα».

 

Τελευταία Νέα