Ποδηλατικός Γύρος Γαλλίας: Η χαμένη ευκαιρία του Κάβεντις για την 35η νίκη – ρεκόρ

Ποδηλατικός Γύρος Γαλλίας

bet365

Τα δύο τελευταία ετάπ του Ποδηλατικού Γύρου Γαλλίας χάρισαν δυο ξεχωριστές στιγμές, τη χαμένη ευκαιρία του Μαρκ Κάβεντις για τη νίκη Νο. 35 και τη μαγική επίθεση του Ταντέι Πoγκάτσαρ στον Γιόνας Βίνγκεγκαρντ.

Ο Μαρκ Κάβεντις ψάχνει την ιστορική 35η νίκη - ρεκόρ στον Ποδηλατικό Γύρο Γαλλίας και ο 38χρονος Βρετανός έφθασε τόσο κοντά της στο 7ο ετάπ.

Στο τελικό σπριντ στην πόλη του Μπορντό ο παμπόνηρος Κάβεντις έκανε το ξεπέταγμα που τον έφερε στην κορυφή, όμως ο Γιάσπερ Φλίπσεν τού έκλεψε τη δόξα στα τελευταία μέτρα, με τον Βέλγο να κατακτά την 3η νίκη του στον φετινό Γύρο.

Ο Κάβεντις πριν από δύο χρόνια έγραψε ιστορία στο Tour de France, κέρδισε σε τέσσερα ετάπ, έφθασε στις 34 νίκες ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Βέλγου, Έντι Μερξ και τώρα στην τελευταία του συμμετοχή θέλει να το κάνει δικό του.

To μαγικό προσπέρασμα του Πογκάτσαρ

Κάθε ετάπ έχει τη δική του ιστορία και το 6ο χάρισε ένα από τα highlight της χρονιάς ανάμεσα στους διεκδικητές της κίτρινης φανέλας του Ποδηλατικού Γύρου Γαλλίας.

Στα 2,7 χλμ. πριν από τη γραμμή τερματισμού στο τελευταία ετάπ στα Πηρυναία ο Σλοβένος, Ταντέι Πογκάτσαρ αιφνιδίασε τον Δανό, Γιόνας Βίνγκεγκαρντ, προσπερνώντας τον σαν σταματημένο.

Ο 24χρονος Πογκάτσαρ - ήδη νικητής του Tour de France to 2020 και το 2021 - πήρε τη 10η νίκη του ετάπ, αφήνοντάς τον 24 δευτερόλεπτα πίσω του, περνώντας τη γραμμή τερματισμού με έναν αυτοκρατορικό τρόπο.

Παρόλα αυτά ο Βίνγκεγκαρντ, περσινός θριαμβευτής στο Tour de France, ανέβηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης, φορώντας την κίτρινη φανέλα και πριν από το 8ο ετάπ του Σαββάτου (8/7) από το Λιμπούρν στη Λιμόζ, μήκους 200,7 χλμ. έχει διαφορά 25 δευτερολέπτων από τον Πόγκατσαρ.

Οι κατατάξεις εδώ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα