To ξεχωριστό ποδήλατο για τον Μαρκ Κάβεντις στο Ποδηλατικό Γύρο Γαλλίας

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Μαρκ Κάβεντις με το ποδήλατο που θα αγωνιστεί στον Ποδηλατικό Γύρο Γαλλίας

bet365

Η Wilier Triestina θέλοντας να τιμήσει τον Μαρκ Κάβεντις, παρουσίασε το Filante SLR, με το οποίο ο Βρετανός θα αγωνιστεί για τελευταία φορά στον Ποδηλατικό Γύρο Γαλλίας, η αρχική του τιμή είναι στα 8.400 ευρώ.

Ο Μαρκ Κάβεντις θα αγωνιστεί για τελευταία φορά στην καριέρα του στον Ποδηλατικό Γύρο Γαλλίας και για τον θρυλικό Βρετανό υπάρχει ένα ξεχωριστό ποδήλατο.

Στο Μπιλμπάο το απόγευμα της Πέμπτης (29/6) έγινε η παρουσίαση των 22 ομάδων που θα ξεκινήσουν τη φετινή περιπέτεια από τη Χώρα των Βάσκων, το Σάββατο (1/7).

Νωρίτερα η εταιρεία Wilier Triestina παρουσίαζε το ποδήλατο με το οποίο θα αγωνιστεί ο 38χρονος Κάβεντις στον Γύρο Γαλλίας, λίγο πριν στο τέλος της χρονιάς αποσυρθεί από την επαγγελματική ποδηλασία. Πρόκειται για το μοναδικό Filante SLR, με αρχική τιμή στα 8.400 ευρώ.

Οι αποχρώσεις του λευκού και του χρυσού ζωντανεύουν αυτό το αριστούργημα, με την ιταλική εταιρεία να σημειώνει πως με αυτήν την ειδική κατασκευή «θέλουμε να τιμήσουμε τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα του Μαρκ Κάβεντις, ο οποίος αφιερώθηκε στο να γίνει ο κορυφαίος σπρίντερ στην ποδηλασία και τώρα θεωρείται θρύλος στον χώρο».

Η προσωπική επωνυμία του Cavendish "CVNDSH" είναι τυπωμένη σε κάθε πόδι πιρουνιού, με τον αναβάτη της ASTANA QAZAQSTAN να έχει μια τελευταία ευκαιρία να αφήσει το Tour de France με ένα μοναδικό ρεκόρ.

cav

Ο Κάβεντις πριν από δύο χρόνια έγραψε ιστορία στο Tour de France, κέρδισε σε τέσσερα ετάπ, έφθασε στα 34 ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Βέλγου, Έντι Μερξ. Συνολικά, o Κάβεντις είναι τρίτος στην κατάταξη των αναβατών με τις περισσότερες νίκες στα ετάπ, με 54 νίκες, στα Grand Tour (Giro d' Italia, Tour de France, Vuelta a España) πίσω από τους Μερξ (65) και τον Ιταλό, Μάριο Τσιπολίνι (57).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα