Ποδηλασία: Ο Δράκος πρωταθλητής Ελλάδας στο όμνιουμ

Newsroom
Ποδηλασία: Ο Δράκος πρωταθλητής Ελλάδας στο όμνιουμ

bet365

Ο Νίκος Δράκος κατέκτησε τον πανελλήνιο τίτλο στο αγώνισμα του όμνιουμ στην ποδηλασίας πίστας στο ΟΑΚΑ. Τρεις μόλις οι συμμετοχές στις γυναίκες με νικήτρια την Ηρώ Μηλάκη.

Η αυλαία του πανελλήνιου πρωταθλήματος ποδηλασίας πίστας άνοιξε το απόγευμα της Τετάρτης (27/7) στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, με τις μάχες στο όμνιουμ των ανδρών και των γυναικών. Η δράση συνεχίζεται την Παρασκευή (29/07) και το Σάββατο (30/07), με τα υπόλοιπα αγωνίσματα στις δύο παραπάνω κατηγορίες.

Στην κατηγορία των ανδρών, ο Νίκος Δράκος ήταν ο νικητής και πρωταθλητής Ελλάδας για το 2022. Από νωρίς φάνηκε ότι η μάχη για την φανέλα θα είναι μεγάλη, καθώς στα τρία πρώτα αγωνίσματα οι νίκες πήγαν σε διαφορετικούς αθλητές, ενώ οι διαφορές ήταν οριακές σε όλα (Scratch -> Δράκος, Tempo -> Χρηστάκος, Elimination -> Βολικάκης). Στον τελικό των πόντων, ο Χρήστος Βολικάκης (ΠΟ Βόλος) και ο Δημήτρης Χρηστάκος (Άλφα Καλλιθέας) μπήκαν με 104 πόντους, ισόβαθμοι στην κορυφή, ενώ με μικρή απόσταση ακολούθησαν Δράκος (102, Διαγόρας Ρόδου) και Πανηγυράκης (100, ΠΟΧ Τάλως).

Στον αγώνα των πόντων, ο ποδηλάτης από την Ρόδο έκανε τη διαφορά χάρη στην επίθεση που πραγματοποίησε και τον γύρο που έριξε στο peloton, που του απέφερε 20 πόντους. Από τα ενδιάμεσα σπριντ του αγώνα αποκόμισε ακόμα 17 και με συνολικά 139 πόντους ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Χρήστος Βολικάκης στον πρώτο του αγώνα εντός συνόρων έπειτα από τον τραυματισμό του, χάρη στη νίκη του στο τελευταίο σπριντ και την διπλάσια βαθμολόγηση (10), κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση με 130 πόντους και το αργυρό μετάλλιο. Μάλιστα, ο πολύπειρος αθλητής του Βόλου με 26 πόντους συγκέντρωσε τους περισσότερους από τα ενδιάμεσα σπριντ.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Μπουτόπουλος του Άλφα Καλλιθέας. Ήταν ένας από τους τρεις ποδηλάτες που κατάφεραν να ρίξουν γύρο στο γκρουπ και να κερδίσει 20 πόντους, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη (129 πόντοι). Συνολικά πήραν μέρος 12 ποδηλάτες.

Νικήτρια για 3η διαδοχική χρονιά η Μηλάκη

Στην κατηγορία των γυναικών, εξαιτίας της μικρής συμμετοχής (τρεις αθλήτριες) ο αγώνας διεξήχθη με μειωμένη βαθμολογία και χωρίς τίτλο πρωταθλήτριας Ελλάδας. Παρά το παραπάνω, η Ηρώ Μηλάκη (ΠΑΣ Άτλας), Βαρβάρα Φασόη (Πόρτο Λεόνε) και Κωνσταντίνα Φαρφαρά (ΑΕΚ Τρίπολης), έδωσαν μία πολύ όμορφη και «καθαρή» μάχη για τη νίκη.

Αυτή πήγε για 3η διαδοχική χρονιά στην Αργυρώ Μηλάκη. Η πρωταθλήτρια από την Κρήτη ήταν η πιο σταθερή και στα τέσσερα αγωνίσματα, σε όλα ήταν πρώτη (Scratch, Tempo, Elimination) και με συνολική συγκομιδή 169 πόντους κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Πίσω της με διαφορά 37 πόντων ολοκλήρωσε την προσπάθειά της η Βαρβάρα Φασόη και στην τρίτη θέση το νέο αίμα της ελληνικής ποδηλασίας Κωνσταντίνα Φαρφαρά.

Photo Credits: Nassos Triantafulloy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα