Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Η Trek Segafredo η πιο ισχυρή ομάδα

Newsroom
Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Η Trek Segafredo η πιο ισχυρή ομάδα

bet365

Η Trek Segafredo από τις ΗΠΑ είναι η πιο ισχυρή ομάδα που θα πάρει μέρος στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας.

Δέκα εννέα ξένες ομάδες συν τις εθνικές ομάδες της Ελλάδας και της Κύπρου είναι αυτές που συνθέτουν το παζλ συμμετοχών στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας (27/4-1/5).

Η Trek Segafredo από τις ΗΠΑ είναι η πιο ισχυρή ομάδα που θα πάρει μέρος στην αναβίωση του ποδηλατικού γύρου της χώρα μας. Ανήκει στην υψηλότερη κατηγορία, UCI World Tour και πρόκειται για μία ομάδα με σταθερή παρουσία στο υψηλότερο επίπεδο της παγκόσμιας ποδηλασίας τα τελευταία 11 χρόνια.

Ιδρύθηκε το 2011 υπό την ονομασία «Leopard Trek», προσελκύοντας από το ξεκίνημά της κορυφαίους ποδηλάτες, όπως τα αδέρφια Σλεκ, ο Φαμπιάν Καντσελάρα κ.άλ..

Στο χρονικό διάστημα αυτό μετράει περισσότερες από 200 νίκες, ανάμεσά τους η κόκκινη φανέλα της Vuelta* από τον Κρις Χόρνερ το 2013, «Αγώνες Μνημεία» της ποδηλασίας, όπως το Μιλάνο Σαν Ρέμο** (2021, Γιάσπερ Στούιβεν), ο Γύρος της Λομβαρδίας (2011, 2019) και το Παρίσι Ρουμπέ (2013, Φαμπιάν Καντσελάρα). Φυσικά, στην 10ετία αυτή αριθμεί 19 νίκες σε ετάπ των τριών Μεγάλων Γύρων*.

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Όλα τα παραπάνω την καθιστούν μία από τις κορυφαίες ομάδες στην παγκόσμια ποδηλατική σκηνή. Μάλιστα, είναι η πρώτη ομάδα από αυτό το World Tour*** που θα αγωνιστεί στην Ελλάδα.

*Vuelta Espana (Γύρος Ισπανίας), Tour De France (Γύρος Γαλλίας), Giro D’ Italia (Γύρος Ιταλίας): Αυτές οι τρεις διοργανώσεις αποτελούν τους τρεις Μεγάλους Γύρους, που αποτελούν και τα σημαντικότερα ποδηλατικά γεγονότα. Σημαντικότερος από τους τρεις είναι ο Γύρος Γαλλίας, ένα αθλητικό γεγονός που σε πλείστες όσες περιπτώσεις ξεπερνάει σε τηλεθέαση-οικονομικά δεδομένα διοργανώσεις όπως ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ**Milano San Remo (Μιλάνο Σαν Ρέμο), Il Lombardia (Ο Γύρος της Λομβαρδίας), Paris Roubaix (Παρίσι Ρουμπέ), Liege Bastogne Liege (Λιέγη Μπαστόν Λιέγη) και Ronde Van Vlaanderen (Γύρος της Φλάνδρας): Οι παραπάνω πέντε αγώνες αποτελούν τους «Αγώνες Μνημεία» της ποδηλασίας. Μονοήμεροι αγώνες με πρεστίζ εφάμιλλο των τριών Μεγάλων Γύρων και ιστορία μεγαλύτερη τους ενός αιώνα!

***Κατηγορίες επαγγελματικής ποδηλασίας: UCI World Tour (κορυφαία κατηγορία), UCI Pro Tour (δεύτερη κατηγορία σε δυναμική), UCI Cοntinental (τρίτη κατηγορία σε δυναμική). Ανάλογα με την κατηγορία που βρίσκονται οι ομάδες έχουν πρόσβαση σε αγώνες μεγαλύτερης ή μικρότερης δυναμικής.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα