Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Πού περνούν τα τρία πρώτα ετάπ

Δημήτρης Ντζάνης
Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Πού περνούν τα τρία πρώτα ετάπ

bet365

Τα τρία πρώτα ετάπ του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας αρχίζουν από το Ηράκλειο και καταλήγουν στην Καρδίτσα.

Έπειτα από 10 χρόνια αναβιώνει ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας (International Tour of Hellas), που θα διεξαχθεί από τις 26 Απριλίου μέχρι την 1η Μαΐου.

Ο Γύρος θα διασχίσει σε πέντε ετάπ εννέα πόλεις: Ηράκλειο, Χανιά, Αθήνα (OAKA), Ιτέα, Δελφοί, Καρδίτσα, Λάρισα, Μετέωρα (Καλαμπάκα), Ιωάννινα με τη συμμετοχή 22 ομάδων και 154 αναβατών από όλον τον κόσμο.

Tα τρία πρώτα ετάπ.

1ο Ετάπ (169,9 χλμ) 27 Απριλίου Ηράκλειο-Χανιά

Η εκκίνηση του 19ου International Tour of Hellas θα δοθεί στο Ηράκλειο, με την αυλαία να πέφτει στα Χανιά. Πρόκειται για ένα απαιτητικό ετάπ, που κινείται στις παρυφές των Λευκών Ορέων και αναδεικνύει την ποικιλομορφία της γεωμορφολογίας της Κρήτης.

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

2ο Ετάπ (165 χλμ.) 28 Απριλίου ΟΑΚΑ-Ιτέα

Η δεύτερη ημέρα του International Tour of Hellas θα βρει το πελοτόν να εκκινεί από τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, ενώ το τέλος της θα είναι το λιμάνι της Ιτέας! Ένα εντυπωσιακό ετάπ που συνδυάζει τη σύγχρονη Ελλάδα με τον αρχαίο πολιτισμό της. Μία διαδρομή που αναδεικνύει τους ορεινούς όγκους της Στερεάς και καταλήγει στην αγκαλιά του Κορινθιακού κόλπου.

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


3ο Ετάπ (170,7 χλμ.) 29 Απριλίου Δελφοί - Καρδίτσα

Η αναβίωση του International Tour of Hellas δεν θα μπορούσε να μην περνάει από τον «ομφαλό της γης», το χώρο των Δελφών
Η σημαία του αλυτάρχη θα πέσει στο Χρισσό, από εκεί θα ξεκινήσει η δράση και θα ολοκληρωθεί έξω από το Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας, σε μία μέρα φτιαγμένη για τους σπρίντερ.

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Photo Credit: Nassos Triantafyllou

 

Τελευταία Νέα