Επιστρέφει η γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει, η «Historica»!

Gazzetta team
Επιστρέφει η γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει, η «Historica»!

bet365

Η Ρόδος θεωρείται μητρόπολη του ποδηλάτου και για 3η χρονιά θα πραγματοποιηθεί η «Historica» σε μια ξεχωριστή συνάντηση αυτών που αγαπούν τα vintage ποδήλατα και η οποία περιλαμβάνει περιήγηση σε ιστορικές διαδρομές του νησιού, έκθεση αλλά και αγώνες.

Η Historica αποτελεί τη γέφυρα σύνδεσης του παρελθόντος με το παρόν, προς αυτήν την κατεύθυνση συμβάλλουν οι λάτρεις του ποδηλάτου οι οποίοι έπειτα από διάλειμμα ενός έτους – λόγω του Covid 19 – θα συναντηθούν και φέτος στο τετραήμερο 6-10 Οκτωβρίου στη Ρόδο. «Τα χρονόμετρα και τα ρεκόρ δεν έχουν σημασία στην «Historica». Δεν αποτελεί άλλωστε έναν απλό ποδηλατικό αγώνα. Αλλά, μια συνάντηση αυτών που αγαπούν τα vintage ποδήλατα και τις ιστορίες που «κουβαλούν» στους τροχούς τους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ορθοπεταλιές με τα παλιά – αλλά ποτέ σκουριασμένα ποδήλατά τους – σε ιστορικές διαδρομές του νησιού, φορώντας περιβολές περασμένων εποχών! Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα τοπικά προϊόντα και εδέσματα του νησιού!», αναφέρει ο δελτίο Τύπου.

Εμπνευστές του εγχειρήματος είναι ο Γιώργος Βογιατζής, ο Μιχάλης Καρπαθάκης και η Νεμρά Μπάστιαλη. «Το παρελθόν θα συναντήσει το… παρόν. Η Historica θα θυμίσει τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος στο γεμάτο ποδηλατοδρόμιο και στους δρόμους που «βούλιαζαν» κάποτε από κόσμο. Η ποδηλασία ήταν λαοφιλές άθλημα στην Ρόδο. Όλοι οι κορυφαίοι Έλληνες πρωταθλητές είχαν ορμητήριο το νησί μας, σκορπίζοντας σε κάθε τους παρουσία ενθουσιασμό στον κόσμο», τόνισε αρχικά ο εκ των διοργανωτών της Historica, Γιώργος Βογιατζής και κατέληξε: «Τα ιστορικά ποδήλατα θα εμφανιστούν ξανά και θα θυμίσουν την πλούσια ιστορία του τόπου μας. Παράλληλα, η «Historica» προωθεί τον αθλητικό τουρισμό».

Historica

Εκτός της ιστορικής ποδηλατικής βόλτας (50 χλμ.), μία ξεχωριστή έκθεση στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο θα πραγματοποιήσει τη δική της διαδρομή για τέσσερις ημέρες. Εκεί, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει - διά ζώσης - παλιά ποδήλατα και αξεσουάρ, που χρησιμοποιήθηκαν από πρωταθλητές, αλλά και απλά κλασικά ποδήλατα ανακατασκευασμένα και καλοδιατηρημένα. Το παζλ των εκδηλώσεων της Historica συμπληρώνει διασυλλογικός αγώνας πίστας που θα διεξαχθεί στο ιστορικό ποδηλατοδρόμιο στην έδρα του δημοτικού σταδίου «Διαγόρας».

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, η έκθεση ποδηλάτου στο «Νεστορίδειο Μέλαθρο» θα είναι ανοιχτή καθημερινά (6/10 έως 9/10) από τις 09:00 -15:00 αλλά και στις απογευματινές ώρες (17:00-21:00) στις 7&9 Οκτωβρίου. Στις 8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί (19:30) Διασυλλογικός αγώνας πίστας, ενώ το πλάνο των εκδηλώσεων ολοκληρώνεται με την ποδηλατοβόλτα που θα γίνει στις 9 Οκτωβρίου με αφετηρία (10:30) την Πλατεία Ελευθερίας όπου οι ποδηλάτες θα διανύσουν μια απόσταση 50 χιλιομέτρων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα