Η καραμπόλα πάει... σύννεφο φέτος στο Tour de France (vid)

Η καραμπόλα πάει... σύννεφο φέτος στο Tour de France (vid)

bet365

Μετά από 3 ετάπ το Tour de France έχει «σημαδευτεί» από πολλά σοβαρά ατυχήματα και οι αντιδράσεις στις ομάδες είναι έντονες.

Διαστάσεις… πανδημίας παίρνουν τα ατυχήματα φέτος στο Tour de France. Ο διασημότερος ποδηλατικός Γύρος του κόσμου έχει σημαδευτεί φέτος από σοβαρά ατυχήματα και να αναλογιστεί κανείς ότι βρισκόμαστε μόλις στο 3ο ετάπ.

Την πρώτη ημέρα έγιναν δύο μεγάλα ατυχήματα, το πρώτο μάλιστα εξαιτίας μίας φιλάθλου, με ποδηλάτες να βγαίνουν εκτός αγώνα τραυματίες. Και την δεύτερη ημέρα έγινε ένα ατύχημα, αλλά το κακό παράγινε χθες όπου δεν συνέβησαν ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερις καραμπόλες!

Στο ετάπ που ξεκίνησε από την Λοριάν έπεσαν θύματα αθλητές που βρίσκονταν μπροστά στην κατάταξη όπως ο Ρόγκλιτς, με το πιο σοβαρό ατύχημα να γίνεται λίγο πριν τον τερματισμό όπου συγκρούστηκαν ο Σάγκαν με τον Γιούαν. Ο τελευταίος τραυματίστηκε σοβαρά καθώς έσπασε την κλείδα του σύμφωνα με τους γιατρούς, ενώ ο Σάγκαν κατάφερε να σηκωθεί και να τερματίσει, μόνο που έχασε πολλές θέσεις αφού έπεσε 68ος στην κατάταξη.

Τα ατυχήματα έχουν προκαλέσει αναστάτωση στις ομάδες που φωνάζουν στους διοργανωτές να πάρουν μέτρα καθώς έχουν σημειωθεί αρκετά σοβαροί τραυματισμοί.

«Υπάρχουν πολλές οικογένειες που παρακολουθούν το Tour de France στην τηλεόραση. Υπάρχουν πολλά παιδιά που παρακολουθούν το Tour de France. Υπάρχουν πολλές μητέρες που παρακολουθούν το Tour de France. Σήμερα δεν θα ήθελα το παιδί μου να είναι επαγγελματίας ποδηλάτης. Η σύζυγός μου δεν θα ήθελε το παιδί μου να οδηγήσει ποδήλατο και πολλές οικογένειες δεν θέλουν τα παιδιά τους να οδηγήσουν ποδήλατο μετά από αυτό που έχουμε δει σήμερα. Μιλάμε για αυτό εδώ και χρόνια, αλλά τώρα πρέπει να βρούμε λύσεις. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Στροφή με 150 μέτρα για τον τερματισμό. Το σύστημα δεν λειτουργεί πια» ανέφερε ο διευθυντής της γαλλικής ομάδας Groupama FDJ, Μαρκ Μαντιό, έξαλλος με την εικόνα του αγώνα, ζητώντας να αλλάξουν ορισμένα πράγματα για την ασφάλεια των αθλητών.

Ένας άλλος επικεφαλής ομάδας, που δεν ήθελε να πει το όνομά του, δήλωσε στο Reuters πως το χθεσινό ετάπ στα τελευταία 20χλμ ήταν ένα «τσίρκο», τονίζοντας πως οι διοργανωτές δεν δίνουν καμία σημασία στην προστασία και την υγεία των αθλητών.

Για την ιστορία, ο Μάθιου φαν ντερ Πολ προηγείται στη γενική κατάταξη, με τον Ζουλιάν Αλαφιλίπ να ακολουθεί στην δεύτερη θέση 8 δευτερόλεπτα πίσω και τον Ρικάρντ Καραπάζ από την Κολομβία να είναι τρίτος με 31 δευτερόλεπτα διαφορά.

 

Τελευταία Νέα