Tour de France: Στον Αλαφιλίπ η κίτρινη φανέλα μετά το πρώτο επεισοδιακό ετάπ

Tour de France: Στον Αλαφιλίπ η κίτρινη φανέλα μετά το πρώτο επεισοδιακό ετάπ

bet365

Ο Ζουλιάν Αλαφιλίπ κέρδισε το πρώτο ετάπ του Tour de France το οποίο σημαδεύτηκε από δύο σοβαρά ατυχήματα.

Τα είχε όλα το πρώτο ετάπ του φετινού Tour de France.

Δύο σοβαρά ατυχήματα στο peloton, τραυματισμούς, αλλά και ωραίο φινάλε με νικητή τον Γάλλο Ζουλιάν Αλαφιλίπ. Ο Αλαφιλίπ πήρε την κίτρινη φανέλα και έγινε μόλις ο τρίτος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία μετά τους Σπεισερ (1934) και Ινόλ (1981) που άλλαξε την φανέλα με το ουράνιο τόξο, με την κίτρινη φανέλα του προπορευόμενου. Παράλληλα, έγινε ο πρώτος Γάλλος που κερδίζει το πρώτο ετάπ μετά από 20 χρόνια.

Από τους 184 ποδηλάτες που μπήκαν στο πρώτο ετάπ με αφετηρία το Μπρεστ, αρκετοί χρειάστηκε να το εγκαταλείψουν με τραυματισμό, καθώς έγιναν δύο ατυχήματα.

Το πρώτο εξαιτίας ενός φιλάθλου που άπλωσε ένα πλακάτ μπροστά από προπορευόμενο ποδηλάτη με αποτέλεσμα οι μισοί αθλητές να πέσουν ο ένας πάνω στον άλλο, μόλις 68 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό.

Ο Ζάσα Σούτερλιν αναγκάστηκε να αποχωρήσει καθώς τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά, ενώ αρκετοί χρειάστηκαν μερικά λεπτά για να μπουν ξανά στον αγώνα.

Το δεύτερο μεγάλο ατύχημα έγινε 7.5 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Αλαφιλίπ. Στα τελευταία 2 χλμ έκανε την επίθεσή του και δημιούργησε μια απόσταση από τα δύο μεγάλα φαβορί του αγώνα, τους Σλοβένους Πογκατσάρ και Ρόγκλιτς, με αποτέλεσμα να φτάσει στη νίκη, μπροστά από τον Μάικλ Μάθιους και τον Ρόγκλιτς που ήταν τελικά τρίτος.

Από το ατύχημα επηρεάστηκε σημαντικά και ο Κρις Φρουμ που έμεινε πολύ πίσω, όπως και οι Ρίτσι Πόρτε και Μιγκέλ Ανχελ Λόπεθ, αμφότεροι υποψήφιοι για βάθρο, αλλά ήδη αρκετά πίσω σε χρόνο από το πρώτο ετάπ.

Tour de France 1o ετάπ

 

Τελευταία Νέα