Το ποδόσφαιρο της αλάνας, των αγριμιών και της ελευθερίας

Θάνος Σαρρής
Το ποδόσφαιρο της αλάνας, των αγριμιών και της ελευθερίας

bet365

Ελλάδα, Τουρκία, Σερβία, Κούβα, Εκουαδόρ, Περού, Βενεζουέλα. Σημασία δεν έχει ο τόπος, αλλά το παιχνίδι. Μια αλάνα και μια μπάλα αρκούν, για ένα χαμόγελο σε συνθήκες φτώχιας, προσφυγιάς, δυστυχίας. Το ποδόσφαιρο έχει αυτή τη μοναδική μαγεία και ο φωτογράφος Σπύρος Μπακάλης συζητά με τον Θάνο Σαρρή για το πρότζεκτ Football United, για τις εικόνες που κατέγραψε γυρίζοντας τον κόσμο και για τη μαγεία του ποδοσφαίρου αλάνας.

Συμβαίνει συχνά, κυρίως στη χώρα που ζούμε, με το ποδόσφαιρο που έχουμε. Ξεχνάμε τι πραγματικά είναι το όμορφο παιχνίδι, νιώθουμε τη μαγεία του να χάνεται, δηλητηριασμένη από μίσος και τοξικότητα. Το ποδόσφαιρο, όμως, όσο κι αν αλλάζει, δεν θα πάψει ποτέ να έχει «θεραπευτική» ιδιότητα, να αποτελεί μια παγκόσμια γλώσσα, να φέρνει κοντά ανθρώπους από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου και να γεννά όμορφες ιστορίες.

Ο φωτογράφος Σπύρος Μπακάλης βρίσκεται στο κατόπι αυτών των στιγμών, γεννώντας το φωτογραφικό πρότζεκτ Football United. Εικόνες αφιερωμένες στην όμορφη παιχνιδιά του παιχνιδιού, όπως το γνωρίσαμε στις αλάνες. Είναι ο καλεσμένος του Θάνου Σαρρή στο podcast «Της Μπάλας τα Λιμάνια» και μαζί ταξιδεύουν σε παραλίες, βουνά και χωράφια, στα οποία η μπάλα δίνει χρώμα στην ασπρόμαυρη καθημερινότητα ανθρώπων που υποφέρουν.

Ταξιδέψτε μαζί μας και στο Spotify, με ένα click ΕΔΩ!