#thema_isotitas: Πώς να παίξεις μπάλα στο αθλητικό ρεπορτάζ

#thema_isotitas: Πώς να παίξεις μπάλα στο αθλητικό ρεπορτάζ

bet365

Η Λίλα Κουντουριώτη μιλά στο Gazzetta και την Κατερίνα Καλού για τη θέση της γυναίκας στο γήπεδο, για τα εμπόδια που συνάντησε, αλλά κατάφερε να υπερπηδήσει και για τις παρενοχλήσεις στον χώρο εργασίας.

«Καμία δεν έχει μακροημερεύσει εδώ».

Αυτή ήταν μία από τις πρώτες ατάκες που άκουσε στην αρχή της καριέρας της. Η Λίλα Κουντουριώτη δεν το έβαλε κάτω.

Η δημοσιογράφος που ταυτίστηκε με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, πιστεύει ότι μία γυναίκα στο αθλητικό ρεπορτάζ δεν χρειάζεται να είναι απλώς «διακοσμητική», όπως πολλοί την ήθελαν στο παρελθόν, και το αποδεικνύει με πράξεις.

Μπήκε στον χώρο από «σπόντα» (ήταν 9 χρόνια στο Δελτίο Ειδήσεων), έπαιξε μπάλα στις μεγαλύτερες διοργανώσεις, μυήθηκε στο Champions League και σήμερα είναι κεντρική παρουσιάστρια στην «Ώρα των Πρωταθλητών» στη NOVA – και όχι μόνο.

Η ίδια λέει ότι έιναι τυχερή γιατί δεν αντιμετώπισε πόλεμο στα γήπεδα, αλλά βλέπει ότι για να καταφέρει μια γυναίκα να ανέβει στον χώρο που κινείται πρέπει να προσπαθήσει διπλά και τριπλά.

Αν έχει έρθει αντιμέτωπη με παρενοχλήσεις στον χώρο εργασίας της; Φυσικά. Από την άλλη, είναι φύσει αισιόδοξη, βλέπει ότι αργά και σταθερά η Ελλάδα κάνει βήματα και πιστεύει ότι υπάρχει πλέον το έδαφος για να γίνουν ακόμη περισσότερα.

«Κάτι πολύ θετικό είναι ότι μετά το κίνημα #metoo το επόμενο κορίτσι ή και το επόμενο αγόρι που θα μπει στην αίθουσα σύνταξης είναι ότι δεν θα θεωρεί δεδομένο ότι ο προϊστάμενός της/του θα μπορεί να του φερθεί κακοποιητικά», τόνισε και συνέχισε: «Είμαι πολύ χρούμενη που όλο αυτό ξεκίνησε και στην Ελλάδα από τον αθλητισμό, που πάντα πρέπει να είναι μπροστά από τις εξελίξεις γιατί πρεσβεύει πολύ ωραία πράγματα».

lila2

Οι υπόλοιπες απαντήσεις στο πρώτο podcast της σειράς: #thema_isotitas.

lila

Φωτογραφίες: Δώρα Δημητρίου

Περισσότερα για το #thema_isotitas

Οι απόψεις που εκφράζονται στο παρόν αποτελούν προσωπικές απόψεις του συντάκτη / της συντάκτριας και δεν απηχούν απαραίτητα τις απόψεις του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ ή του Διαχειριστή Επιχορήγησης του Προγράμματος Active citizens fund στην Ελλάδα (Ίδρυμα Μποδοσάκη σε συνεργασία με το SolidarityNow).

Το Έργο «Η Ισότητα των Φύλων στην Πρώτη Σελίδα» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και εταίρο τη Liquid Media.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους €13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

banner3