Εξαδάκτυλος: «Μόνο όταν δούμε διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων θα είμαστε σε ασφαλή νερά»

Gazzetta team
Εξαδάκτυλος: «Μόνο όταν δούμε διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων θα είμαστε σε ασφαλή νερά»
Όταν θα δούμε διφήφιο αριθμό διασωληνωμένων θα μπορούμε να αισθανόμαστε ότι είμαστε σε καλό δρόμο, είπε μιλώντας στο Mega ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για τις γιορτές ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, ο οποίος επέστησε την προσοχή στους πολίτες «για να μην οδηγηθούμε σε νέα έξαρση της πανδημίας».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο MEGA, ο κ. Εξαδάκτυλος, τόνισε ότι δεν π;eεπει να χαλαρώσουν τα μέτρα και υπογράμμισε ότι τα ρεβεγιόν θα πρέπει να γίνουν με όσο το δυνατόν λιγότερα άτομα.

«Αποκλιμάκωση θα υπάρξει όταν θα δούμε διψήφιο αριθμό στους διασωληνωμένους», είπε σχετικά. Μόνο τότε, παράλληλα με τον αριθμό των κρουσμάτων, θα έχουμε μπει «σε ασφαλή νερά».

Η πίεση στο σύστημα υγείας και ειδικά στις ΜΕΘ συνεχίζεται, συμπλήρωσε από την πλευρά του ο κ. Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ νοσοκομείου «Παπανικολάου». Ζήτημα είναι αν υπάρχουν μία με δύο κλίνες ΜΕΘ όταν εφημερεύουμε, είπε, τονίζοντας ότι «είμαστε σε μια εύθραυστη ισορροπία» και εκφράζοντας την ανησυχία του για την κινητικότητα στις εορτές. Το δεύτερο κύμα δεν έχει τελειώσει, προειδοποίησε.

Στην εκπομπή μίλησε επίσης ο πρώτος Έλληνας γιατρός που έχει εμβολιαστεί παγκοσμίως.

Ο κ. Δημήτρης Τζαχάνης, αναπληρωτής καθηγητής Αιματολογίας Πανεπιστημίου Καλιφόρνια, τόνισε ότι δεν είχε κάποια σημαντική παρενέργεια από τον εμβολιασμό.

Το μόνο που αισθάνθηκε ήταν λίγος πόνος στο μπράτσο που κράτησε για μία μέρα. Την ίδια μέρα μάλιστα ο γιατρός εργάστηκε κανονικά.

Πηγή: Reader.gr