+slo-gun

ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
To gazzetta.gr στην άδεια Αθήνα (pics & vids)

To gazzetta.gr στην άδεια Αθήνα (pics & vids)

To gazzetta.gr στην άδεια Αθήνα (pics & vids)

Η πρωτεύουσα έβαλε τον εαυτό της σε καραντίνα και το βράδυ της Παρασκευής, σε ώρες νυχτερινής αιχμής, υπήρχε ελάχιστη κίνηση στους δρόμους της πόλης, κάτι που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για τη «μάχη» ενάντια στον κορονοϊό. 

Η Ελλάδα βρίσκεται ουσιαστικά σε καραντίνα και όλοι καλούμαστε να συμβάλουμε ώστε να βγούμε αλώβητοι από την επέλαση του κορονοϊού. Από σήμερα Σάββατο (14/3) έχουν τεθεί σε ισχύ τα μέτρα που αποσκοπούν στη μείωση της εξάπλωσης του φονικού ιού, όμως οι Ελληνες έχουν ήδη πάρει την κατάσταση στα χέρια τους. .  
 
Τις προηγούμενες ημέρες παρατηρήθηκε έξαρση του Covid-19 κι εμείς γεμίζαμε τα καφέ και γενικότερα τους χώρους διασκέδασης, όμως εσχάτως  το σύνθημα «μένουμε σπίτι» έγινε συνώνυμο της καθημερινότητάς μας. 
 
Το Gazzetta.gr βρέθηκε χθες σε ορισμένους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας όπου υπό άλλες συνθήκες Παρασκευή και με τόσο καλό καιρό για Μάρτιο μήνα, οι κάτοικοί της θα απολάμβαναν τη νυχτερινή τους έξοδο. 
 
Τα όσα θα δείτε διαδραματίστηκαν από τις 10:00 μέχρι τις 11:30 το βράδυ και όχι τα ξημερώματα και δίνουν την εικόνα μίας πόλης που αποφάσισε να συνετιστεί και να βοηθήσει να βγούμε όρθιοι από το δύσκολο μονοπάτι που βαδίζουμε. Ελάχιστη κίνηση, τα περισσότερα μαγαζιά ήδη κλειστά και ο Ελληνας δείχνει αποφασισμένος να σταθεί όρθιος. 
 
 
 
Το οδοιπορικό μας ξεκίνησε από την Αγίου Ιωάννου, το πιο κεντρικό δρόμο της Αγίας Παρασκευής και  λίγο μετά τις 22:00. Αυτή ήταν η εικόνα της στο ύψος της πλατείας, όπου υπό άλλες συνθήκες θα ήταν γεμάτη κόσμο και αυτοκίνητα. 
 
Κατηφορίσαμε και βγήκαμε στη Μεσογείων με μέτωπο προς την Αθήνα  . Η εικόνα από το φανάρι της εκκλησίας «μιλάει»... μόνη της. 
 
 
Αμέσως μετά στρίψαμε στης Αγίας Παρασκευής με προορισμό το Χαλάνδρι. 
 
 
Οπου στην εκκλησία και στους κεντρικούς του δρόμους η εικόνα θύμιζε βράδυ 15ης Αυγούστου, όπου η Αθήνα βρίσκεται σε... διακοπές. 
 
 
Αφήνουμε το Χαλάνδρι και κατευθυνθήκαμε στην Παπανικολή, όπου αν... παίζαμε μπάλα δεν θα ενοχλούσαμε και πολλούς. Μία λωρίδα την... είχαμε. Από εκεί βγήκαμε στη Λεωφόρο Κηφισίας. Τα βίντεο που θα δείτε στο τέλος του κειμένου είναι τραβηγμένα - όπως και η φωτογραφία - περίπου στις 10 και 30 το βράδυ Παρασκευής 13 Μαρτίου!
 
 
Και στρίψαμε στην Πανόρμου. Ανάλογες σκηνές... 
 
 
Μετά την Πανόρμου κατηφορίσαμε προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στρίψαμε δεξιά. Η ώρα ήταν αρκετά πριν τις 11 το βράδυ. Από εκεί οδηγήσαμε προς τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας . Από το φανάρι παίρνουμε μία γεύση τι θα δούμε... 
 
Ο δρόμος στο Χίλτον... άδειος. 
 
 
Ανάλογη εικόνα συναντούμε και προς στη Βουλή. 
 
Η πρώτη φορά που βρήκαμε κάτι σαν κίνηση ήταν στο φανάρι προς Σύνταγμα. Μην φανταστείτε κάτι... τρελό, απλά είδαμε μαζεμένα καμιά 15αριά αυτοκίνητα. 
 
 
 
Μάλιστα μένοντας μερικά λεπτά πέριξ της πλατείας, συνειδητοποιεί κάποιος πως η ροή των οχημάτων είναι πολύ αραιή και μόνο αν πιάσει κόκκινο, θα συγκεντρωθεί διψήφιος αριθμός. 
 
Στον δρόμο της επιστροφής περάσαμε πάλι από τη Βουλή και προσπεράσαμε το Χίλτον με σκοπό να βγούμε στη Μιχαλακοπούλου. 

 

 

 

 
Οπου επειδή η ώρα πλησίαζε 11 το βράδυ, τα πάντα άρχισαν να ερημώνουν. Ναι, τα βίντεο και οι φωτό είναι από τότε, όχι από τις 4 το πρωί πχ. 
 
 
Υπό αυτές τις συνθήκες βγήκαμε ξανά στη Λ. Μεσογείων... 
 
Και αποφασίσαμε να ανέβουμε την Κατεχάκη. Στο φανάρι για να στρίψουμε δεξιά... ερημιά. 
 
Επί της Κατεχάκη συναντήσαμε ελάχιστα οχήματα τόσο στην άνοδο, όσο και στην κάθοδο. 
 
 
Στρίψαμε αριστερά για Παπάγου-Χολαργό. 
 
Οι δρόμοι άδειοι... 
 
Και ολοκληρώσαμε το οδοιπορικό μας στις 23:22 ξανά στην Αγία Παρασκευή και το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Από όσα είδαμε είναι σαφές...  Ο Ελληνας δείχνει αποφασισμένος να βγει νικητής!