Ο σκηνοθέτης του «Έτερος Εγώ» Σωτήρης Τσαφούλιας για τη Ναταλία Γερμανού: «Δεν έπρεπε να ζητήσει συγνώμη»

Gazzetta team
Ο σκηνοθέτης του «Έτερος Εγώ» Σωτήρης Τσαφούλιας για τη Ναταλία Γερμανού: «Δεν έπρεπε να ζητήσει συγνώμη»
Ο Σωτήρης Τσαφούλιας, σκηνοθέτης του «Έτερος Εγώ», είπε πως η Ναταλία Γερμανού δεν χρειαζόταν να ζητήσει συγνώμη για θετικά σχόλια που είχε κάνει στο παρελθόν για ανθρώπους που τώρα καταγγέλονται.

Στην εκπομπή «Καλύτερα Δεν Γίνεται» του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου φιλοξενήθηκε ο γνωστός σκηνοθέτης του «Έτερος Εγώ» Σωτήρης Τσαφούλιας, ο οποίος είχε συγκλονίσει με τον λόγο του για τις καταγγελίες που έχουν γίνει στον χώρο της τέχνης και του θεάτρου.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας αναφέρθηκε στη «συγνώμη» που είχε ζητήσει η Ναταλία Γερμανού, για κάποια θετικά σχόλια που είχε κάνει για ανθρώπους του θεάτρου και της τηλεόρασης, οι οποίοι τώρα αντιμετωπίζουν σοβαρές καταγγελίες.

Πιο συγκεκριμένα ο Σωτήρης Τσαφούλιας είπε: «Έχουν ανοίξει οι πύλες. Αυτές οι συμπεριφορές με κατάχρηση εξουσίας, είναι όσο υπάρχει ο άνθρωπος. Αυτό πρέπει να αλλάξει και να μην φοβούνται να μιλήσουν. Δεν μπορείς να βγαίνει και να μην αγκαλιάζεις αυτήν την προσπάθεια. Αν δεν μιλάς σε μια κόντρα θύτη και θύματος, είναι σαν να παίρνεις το μέρος του θύτη. Να μπορώ να πω ελεύθερα στην κόρη μου π.χ. να γίνει τραγουδίστρια.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο στη Ναταλία Γερμανού για την συγγνώμη που δεν ζήτησε από τον τραγουδιστή… Σε όλους αυτούς που λένε γιατί δεν έφυγε, γιατί δεν του έριξε μια για να φύγει, αυτοί που το αναρωτιούνται είναι εκτός πολιτισμού. Η ουσία είναι να κάνεις τα πόδια σου, τα πόδια αυτού που δεν μπορεί να περπατήσει ή δεν έχει πόδια. Ο άλλος ο άνθρωπος δεν μπορεί να αντισταθεί, να κάτσει να βιαστεί;

Κατά την γνώμη μου δεν έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη και για τα μπράβο που έλεγε στο παρελθόν για θεατρικές παραστάσεις και ανθρώπους. Π.χ. η Ναταλία έχει εκφραστεί πολύ θετικά για το Έτερος Εγώ αλλά δεν με ξέρει. Αν αύριο εγώ βγω διεστραμμένος, θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη που της άρεσε το Έτερος Εγώ;»

Θυμίζουμε πως η Ναταλία Γερμανού είχε αναφέρει: «Εγώ σαν παρουσιάστρια εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ζητήσω ένα συγγνώμη και ας μην ήξερα όταν κατά καιρούς έχω καλέσει πολλούς καλλιτέχνες και έχω εκφραστεί με μεγαλοστομίες τύπου: «το στολίδι του θεάτρου», «το διαμάντι της τέχνης». Τώρα που μου τα στέλνετε και τα βλέπω, ντρέπομαι, λυπάμαι πολύ και σας ζητώ συγγνώμη χωρίς να φταίω. Παρ’ όλα αυτά το νιώθω να σας το πω αυτό το «λυπάμαι», οπότε, ιδανικά θα ήθελα να ακούσω κι ένα «συγγνώμη» και από εκείνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ