Σάλος στην Ρόδο: Έβαλαν πορνό στην τηλεκπαιδευση και έβριζαν τους καθηγητές
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι έρευνες για τον εντοπισμό των άγνωστων δραστών οι οποίοι «χακάροντας» τους κωδικούς μαθητών και μαθητριών εισέβαλλαν στα διαδικτυακά μαθήματα δημιουργώντας αναταραχή.
Στο νομό των Δωδεκανήσων αυτό συνέβη σε Γυμνάσιο στην Κάλυμνο αλλά και σε ένα ακόμα Γυμνάσιο της Ρόδου όπου στην πρώτη περίπτωση οι δράστες εξύβρισαν τους καθηγητές κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων και στη δεύτερη περίπτωση προέβαλαν βίντεο με ακατάλληλες σκηνές ερωτικού περιεχομένου!
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Ροδιακή» ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης, «το ίδιο συνέβη και σε άλλα σχολεία όχι μόνο στο νομό μας αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρα μας, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Παιδείας».
Επίσης ανάλογη λεπτομερή ενημέρωση έχει γίνει και στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία διενεργεί και σχετική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άγνωστων δραστών.
Σε κάθε περίπτωση ήδη από χθες έχει ζητηθεί από όλους τους μαθητές να εισέρχονται στο σύστημα για τα διαδικτυακά μαθήματα με τα αληθινά τους στοιχεία και όχι με τη χρήση ψευδωνύμων όπως γίνονταν σε ορισμένες περιπτώσεις προηγουμένως, ούτως ώστε να δυσχεραίνονται τέτοιου είδους «εισβολές».
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδομαρκάκη, με εξαίρεση αυτό το περιστατικό αλλά και μικρές αλλά αντιμετωπίσιμες δυσκολίες που υπήρξαν τις πρώτες ημέρες, τα διαδικτυακά μαθήματα διεξάγονται κανονικά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Ιάπωνας έζησε 20 χρόνια σαν φυλακισμένος για να μαζέψει 800.000 ευρώ: Η πτώση του γεν ανέτρεψε το όνειρό του
- Γιαγιά δεν έχασε το πανηγύρι στις Μαργαρίτες: Τη μετέφεραν με την ξαπλώστρα για να γιορτάσει μαζί με όλους
- Ξεκίνησε το 1998 και βρίσκεται ακόμη στον δρόμο: Η διαδρομή του ανθρώπου που αρνείται να πάρει μεταφορικό μέσο