Η Apple ανακοίνωσε την αναβάθμιση του Apple Music με lossless κομμάτια

Η Apple ανακοίνωσε την αναβάθμιση του Apple Music με lossless κομμάτια
Και χωρίς έξτρα κόστος για τους συνδρομητές.

Η Apple ανακοίνωσε δύο σημαντικές αναβαθμίσεις για το Apple Music. Η πρώτη αφορά την υψηλής ποιότητας εκδόσεις των μουσικών κομματιών που θα προσφέρονται σε μορφή lossless (δηλαδή χωρίς απώλειες από τη συμπίεση και όσο πιο πιστά στο όραμα του δημιουργού). Η δεύτερη αφορά την υποστήριξη spatial audio μέσω του Dolby Atmos.

To πιο ενδιαφέρον στοιχείο των ανακοινώσεων είναι πως και τα δύο χαρακτηριστικά θα προσφερθούν χωρίς έξτρα χρέωση για τους συνδρομητές της υπηρεσίας Apple Music.

Η εταιρεία σημειώνει πως μέχρι το τέλος της χρονιάς θα προσφέρει 75 εκατομμύρια μουσικά κομμάτια σε μορφή lossless, ενώ ξεκινάει με 20 (εκατομμύρια).

Για να τα απολαύσει κανείς θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ή τα AirPods/Beats με τα H1 ή W1 chip, είτε τα παρελκόμενα ενσύρματα ακουστικά που προσφέρονται στις τελευταίες εκδόσεις iPhone, iPad και Mac.

Η ενεργοποίηση του lossless audio γίνεται μέσω των ρυθμίσεων Settings > Music > Audio Quality (Ρυθμίσεις > Μουσική > Ποιότητα ήχου) και θα υπάρχουν και επιλογές ανάλογα με τη σύνδεση (cellular, WiFi ή και download).

Τα lossless κομμάτια θα ξεκινούν από τα επίπεδα του CD (16 bit στα 44.1 kHz) και φτάνουν έως τα 24 bit στα 48kHz. Για όσους επιθυμούν το κάτι παραπάνω, απλά θα χρειαστούν έξτρα εξοπλισμό.

Η lossless μουσική αρχίζει πλέον να κατακτά τον πλανήτη και τις μουσικές πλατφόρμες, μιας και η μέση ποιότητα των ακουστικών που πωλούνται έχει ανέβει, ενώ και οι δημιουργοί επιθυμούν πλέον να διαθέτουν το έργο τους με μηδενική απώλεια σε θέμα ποιότητας.

Δείτε μια εξήγηση του lossless audio μέσα από το παρακάτω video.