Στα 7.8 εκ. οι πωλήσεις του PS5 παγκοσμίως, πάνω από 3 εκ. το αγόρασαν μέσα στο 2021

Παύλος Παπαπαύλου
Στα 7.8 εκ. οι πωλήσεις του PS5 παγκοσμίως, πάνω από 3 εκ. το αγόρασαν μέσα στο 2021
Ο χαμός που προκαλεί το PS5 σε όλες τις αγορές του πλανήτη συνεχίζεται.

Η Sony ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2021 και τα νούμερα που κατάφερε στο PS5 πραγματικά ζαλίζουν. Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε πως μέχρι και τις 31 Μαρτίου έχουν πουληθεί πάνω από 7.8 εκατομμύρια κονσόλες νέας γενιάς, ενώ ο αριθμός των συνδρομητών της για την υπηρεσία PlayStation Plus έχει ξεπεράσει τα 47.6 εκατομμύρια. Το τρίμηνο που «έκλεισε» και το οικονομικό έτος της Sony φέρνει κερδοφορία ρεκόρ (περί τα 3.14 δισ. δολάρια), κάτι που επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά το πόσο ισχυρό brand είναι το PlayStation, αλλά και πόσο μεγάλο ρόλο παίζει πλέον στην καθημερινότητα της εταιρείας.

Η κατάσταση με τη διαθεσιμότητα PS5 παραμένει ακόμη προβληματική, ωστόσο η ιαπωνική εταιρεία εκτιμά πως μέχρι και την κυκλοφορία του Ratchet & Clank: Rift Apart θα δώσει στην αγορά ακόμη περισσότερες κονσόλες. Η NPD αναφέρει πως το PS5 είναι η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις για το πρώτο 5μηνο διάθεσής της τόσο σε αριθμούς, όσο και σε επίπεδο εσόδων.

Τέλος, στα του PS4, η Sony ανακοίνωσε πως η προηγούμενη κονσόλα της άγγιξε τα 115.9 εκ. πωλήσεις, σημειώνοντας ωστόσο πτωτική πορεία σε επίπεδο αριθμών και σε σχέση με το 2020. Κάτι που βέβαια θεωρείται απόλυτα λογικό, αφού πλέον όλο το βάρος έχει πέσει στο PS5.