H αλλαγή του Twitter που θα το κάνει να μοιάζει με το Instagram (pics & vid)

Gazzetta team
H αλλαγή του Twitter που θα το κάνει να μοιάζει με το Instagram (pics & vid)
To Twitter αποκτά τα δικά του stories: Τα fleets!

Μετά το Instagram, αλλά και το Facebook, τώρα και το Twitter... λανσάρει τις δικές του εφήμερες αναρτήσεις, τα λεγόμενα stories!

Τα προσωρινά αυτά μηνύματα, που, όπως συμβαίνει και στα άλλα δύο social media, θα εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες, λέγονται fleets και η δοκιμαστική χρήση τους ξεκίνησε ήδη στη Βραζιλία.

Για να δει κανείς το fleet οποιοδήποτε χρήση θα πρέπει απλά να κλικάρει πάνω στο άβαταρ μιας επαφής.

Σύντομα αναμένεται να γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες χώρες, καθώς, όπως λέει ο υπεύθυνος Kayvon Beykpour, «χρήστες συχνά μας λένε ότι δεν νιώθουν άνετα να αναρτήσουν ένα tweet επειδή τα ποστ φαίνονται σε όλους και ο καθένας μπορεί να απαντήσει. Μας λένε ότι νιώθουν πως είναι μόνιμα αγχωμένοι και τα συνδέουν με την "επίδοση" σε like και retweet».

Και προσθέτει: «Τα fleets είναι ένας τρόπος για να μοιραστεί κανείς φευγαλέες σκέψεις. Σε αντίθεση με τα tweets, τα fleets εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες και δεν επιδέχονται ούτε retweet ή like, ούτε δημόσιες αποκρίσεις -οι άνθρωποι μπορούν μόνο να αντιδράσουν με προσωπικά μηνύματα στα fleets».

Για να συμπληρώσει: «Ξέρω τι σκέφτεστε: "Αυτό μοιάζει με stories". Ναι, υπάρχουν πολλές ομοιότητες με αυτήν τη φόρμα και θα είναι οικεία στους χρήστες. Υπάρχουν μερικές συνειδητές διαφορές για να κάνουν την εμπειρία πιο συγκεντρωτική τόσο στις αναρτήσεις όσο και στην ανάγνωση των fleets άλλων. Είναι μία ουσιώδης αλλαγή για το Twitter και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μάθουμε μέσα από τη δοκιμή της, που ξεκινά σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη) στη Βραζιλία».