Από το 2002 στο σήμερα: Τα κυρίαρχα Social Media μέσα στον χρόνο (vid)

Από το 2002 στο σήμερα: Τα κυρίαρχα Social Media μέσα στον χρόνο (vid)
Ξέρατε ποια social media networks ήταν διάσημα όταν δεν ξέραμε καλά... καλά ν' ανοίγουμε υπολογιστή;

Τα τελευταία χρόνια η συσκευή του κινητού μας σημαίνει τα ΠΑΝΤΑ. Είναι απαραίτητο εργαλείo για τα περισσότερα επαγγέλματα, ενώ έχουν δημιουργηθεί νέες δουλειές.

Το Instagram... έφερε τους influencers, ενώ εταιρίες έχουν ως πρώτο μέσω που διαφημίζονται τη διάσημη πλατφόρμα.

Η λέξη «εκτός δικτύου» είναι ο χειρότερός μας εφιάλτης και η ζωή μακριά από το internet μοιάζει... ανούσια για όσους είναι εξαρτημένοι από το κινητό τους.



Πώς αλήθεια ξεκίνησαν όλα αυτά;



Η ιστοσελίδα thenextweb.com δημιούργησε ένα bar chart που δείχνει ποια είναι η πιο διάσημη πλατφόρμα στα Social Media κάθε χρονιά κι αποτυπώνει με εξαιρετικό τρόπο την απήχησή τους.
Η αρχή έγινε το 2002. Ναι, οι περισσότεροι δεν είχατε αποκτήσει κινητό μέχρι τότε. Την ίδια χρονιά η Νokia κυκλοφόρησε το πρώτο κινητό με ενσωματωμένη φωτογραφική κάμερα. Για την ιστορία η ανάλυσή της ήταν στα 0.3MP και ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής στα 4MB.

Το 2002, λοιπόν, μας συστήθηκε το «Friendster»! Ουσιαστικά ήταν η αρχή στα Social Media και μέσα από αυτή την ιστοσελίδα μπορούσες να μιλήσεις με άλλους χρήστες, ν' ανταλλάξεις υλικό και να ανακαλύψεις νέα events.

Στο ίδιο γράφημα ανακαλύψαμε πόσο ΠΑΛΙΟ είναι το LinkedIn, αφού εμφανίστηκε στα μέσα του 2003!

Πλέον, ο «Βασιλιάς» είναι ακλόνητος! Το Facebook είναι πρώτο στην προτίμηση του κόσμου, το YouTube βρίσκεται στη δεύτερη θέση και το Instagram συνεχίζει την ανοδική του πορεία.