Αυτό γίνεται όταν πεθάνει κάποιος στο διάστημα! (vid)

Gazzetta team
Αυτό γίνεται όταν πεθάνει κάποιος στο διάστημα! (vid)
Το Popular Science παρουσιάζει μέσα από βίντεο όλα αυτά που παθαίνει ο ανθρώπινος οργανισμός αν τρυπήσει η στολή του ή το κράνος του στο διάστημα.

Φυσικά και έχετε δει ταινίες όπως το Gravity και το Martial και άλλες ακόμη με θέμα το διάστημα και το ταξίδι σε αυτό. Αναμφισβήτητα θα έχετε αναρωτηθεί, τι θα γίνει αν τρυπήσει η στολή του αστροναύτη ή σπάσει το κράνος του.

Το Popular Science με ένα βίντεο που δημιούργησε εξηγεί όλες τις λεπτομέρειες. Όπως παραθέτει ο αφηγητής, ο θάνατος του αστροναύτη θα επέλθει από ατύχημα και όσο ο αστροναύτης περπατάει έξω από τον σταθμό.

Στην περίπτωση που ο αστροναύτης κτυπηθεί από έναν μικρο-μετεωρίτη ο χρόνος που θα έχει μέχρι να μείνει αναίσθητος θα είναι μόλις… 15 δευτερόλεπτα.

Πριν ακόμα παγώσει το σώμα του, θα έχει πεθάνει πιθανότατα από ασφυξία ή αποσυμπίεση.

«Δέκα δευτερόλεπτα έκθεσης στο κενό του διαστήματος, είναι αρκετά για να αναγκάσει το νερό από το δέρμα και το αίμα να... εξατμιστούν ενώ το σώμα του θα επεκτείνεται προς τα έξω σαν... μπαλόνι» εξηγείται στο βίντεο, αν και αυτές είναι λεπτομέρειες που θα προτιμούσατε να μην της γνωρίζατε.

Οι πνεύμονες θα καταστραφούν και μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, το άτομα θα παραλύσει, αν φυσικά δεν είναι μέχρι τότε νεκρό.

Μέχρι σήμερα, τρία άτομα έχουν πεθάνει έξω από την ατμόσφαιρα της γης και πολλοί περισσότεροι από εκρήξεις πυραύλων στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο διάστημα.

Πριν κλείσουμε, να σημειώσουμε το εξής και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Όταν στάλθηκε το Απόλλο 11 στη Σελήνη, ο πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον είχε ετοιμάσει ομιλία για το… κακό σενάριο, που ήταν και πολύ πιθανό. Αυτό, στο να μην επέστρεφαν στη γη οι Μπαζ Άλντριν, Μάικλ Κόλινς και Νιλ Άρμστρονγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ