Δικηγόρος Σπυρόπουλου: «Έχουμε μια καταγγελία όπου ο φερόμενος δράστης δεν μπορεί να αμυνθεί» (vid)

Gazzetta team
Δικηγόρος Σπυρόπουλου: «Έχουμε μια καταγγελία όπου ο φερόμενος δράστης δεν μπορεί να αμυνθεί» (vid)
Ο συνήγορος του Κώστα Σπυρόπουλου απαντά για τις καταγγελίες των συναδέλφων του περί παρενόχλησης και εξηγεί την απάντηση που έδωσε ο σκηνοθέτης.

O δικηγόρος του Κώστα Σπυρόπουλου, Αλέξης Στεφανάκης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τις καταγγελίες που έχουν γίνει για τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη.

«Οι φερόμενες πράξεις που καταγγέλλονται έχουν ένα χρόνο τελέσεως που ξεπερνάει την 20ετια σε όλες τις περιπτώσεις. Η καταγγελία, που είναι εν μέσω Instagram, εμένα με ενοχλεί ιδιαίτερα σαν συνήγορο. Δεν έρχομαι σε αντιπαράθεση με καμία καταγγελία, απλά εντοπίζω κάποια πράγματα. Αφορά κάποιες πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα. Δεν μπορείτε να διανοηθείτε πόσο ευρύ είναι το φάσμα αυτών των πράξεων. Συνεπώς, αν έχουμε κάποιες πράξεις, οι οποίες έχουν γίνει 20 χρόνια πίσω, το πώς δύο άνθρωποι ερμηνεύουν την ίδια πραγματικότητα, είναι κάτι το οποίο έχει πολλούς ψυχολογικούς παρονομαστές», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος.

«Με τις καταγγελίες που γίνονται σωρηδόν στις μέρες μας, και ειδικά για πράξεις, για συναντήσεις, για συμπεριφορές που τις περισσότερες φορές ξεπερνούν την 20ετία, ουσιαστικά αποστερούμε τόσο από τα φερόμενα θύματα όσο και από τους φερόμενους δράστες κάθε τους δικαίωμα. Δηλαδή διαπράττουμε το μέγιστο ατόπημα, το οποίο είναι το τεκμήριο της αθωότητας. Έχουμε μια καταγγελία, όπου ο φερόμενος δράστης δεν μπορεί να αμυνθεί. Έχει φάει όλη τη λάμψη του κόσμου. Σε ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης θεωρείται ότι έχει ήδη έχει εκτελέσει την πράξη. Η οποιαδήποτε καταγγελία θα είναι πάντα ισχυρότερη όταν δεν έρχεται στον χρόνο παραγραφής των αδικημάτων», τόνισε.

«Θα σας πω την προσωπική μου επαφή μου με τον Κώστα τον Σπυρόπουλο και είναι η άποψη που έχουν οι περισσότεροι από εμάς. Θεωρείται ένας γλυκός άνθρωπος, ένας άνθρωπος του οποίου η πόρτα είναι ανοιχτή. Αν οποιαδήποτε γυναίκα από αυτές που καταγγέλλουν αυτά τα περιστατικά, τον είχε βρει και τον είχε συναντήσει και του είχε πει: “εγώ το κουβαλώ μέσα μου, με έχεις πληγώσει, με έχεις στεναχωρήσει, μου έχεις δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα”, θεωρώ ότι αυτή η εκτονωτική διάθεση στη μεταξύ τους επαφή θα είχε λύσει όλο το θέμα. Αγαπώ και σέβομαι τις γυναίκες, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί στην Ελλάδα του σήμερα εμφανίζεται όλο αυτό το κίνημα, που μας πάει πίσω 20 χρόνια για πράξεις και συμπεριφορές, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν καταγγελθεί και να είχαν πάνε στην ποινική διαδικασία και οι ένοχοι να είχαν τιμωρηθεί με τον πιο σκληρό τρόπο» ανέφερε ο συνήγορος του ηθοποιού.