Χρυσοχοΐδης: «Οι δράστες θα επικηρυχθούν» (pics)

Gazzetta team
Χρυσοχοΐδης: «Οι δράστες θα επικηρυχθούν» (pics)
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εικόνα του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να ανακοινώνει οτι οι δράσεις θα επικηρυχθούν.

Η ντροπιαστική εικόνα του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη κατά την παρέμβαση αντιεξουσιαστών στο γραφείων του έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις σε όλους τους χώρους.

Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο οποίος προανήγγειλε πως οι δράστες θα επικηρυχθούν.

Αναλυτικά έγραψε στο Twitter: «Η Ελλάδα ανατριχιάζει. Από τον προπηλακισμό ενός πρύτανη και την ανάρτηση φωτογραφίας, που τον δείχνει καταβεβλημένο με μια επιγραφή σαν θηλιά που βρωμίζει τη λέξη αλληλεγγύη.
Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες. Οι δημοκράτες αγανακτούν. Όσοι τους ανέχονται, όσοι τους ανέχθηκαν καιρός να αναθεωρήσουν και να θυμώσουν. Οι δράστες θα επικηρυχθούν. Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Όπως και με τη Χρυσή Αυγή ο φασισμός δεν θα περάσει».

Στο ίδιο ύφος ήταν και η δήλωση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως: «Η εικόνα του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που κυκλοφόρησε σήμερα από την εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του είναι αποτρόπαια. Η Κυβέρνησή μας αποκατέστησε το άσυλο στην πραγματική του έννοια, προβλέποντας την αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο Πανεπιστήμιο.

Και ο νόμος θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται μέχρι και οι τελευταίες φασιστικές ομάδες να εκδιωχθούν από τα Πανεπιστήμιά μας. Όσοι νομίζουν ότι με τραμπουκισμούς, φασισμό και άσκηση βίας θα τρομοκρατήσουν τον ακαδημαϊκό χώρο και θα μείνουν ατιμώρητοι, πλανώνται πλάνη οικτρά. Και όσοι από τον ακαδημαϊκό χώρο επιδεικνύουν ανοχή στην παραβίαση του Πανεπιστημιακού ασύλου και την καταπάτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν τον προπηλακισμό του Πρύτανη.

Η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας, Πανεπιστήμια ελεύθερα, ασφαλή, σύγχρονα, εξωστρεφή, μακριά από νοσηρά φαινόμενα που δεν έχουν καμία θέση στον ακαδημαϊκό χώρο».

Η εικόνα του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που κυκλοφόρησε σήμερα από την εισβολή κουκουλοφόρων στο...

Δημοσιεύτηκε από Niki Kerameus στις Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020