Τσίπρας: «Δεν είναι το δεύτερο ημίχρονο, αλλά άλλος αγώνας»

Gazzetta team
Τσίπρας: «Δεν είναι το δεύτερο ημίχρονο, αλλά άλλος αγώνας»
«Πιστεύω ότι το παιχνίδι γυρίζει», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και πρόσθεσε: «Δεν είναι το δεύτερο ημίχρονο είναι ένας άλλος αγώνας».

«Πιστεύω ότι το παιχνίδι γυρίζει», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1 και στον Νίκο Μερτζάνη και συνέχισε «Δεν είναι το δεύτερο ημίχρονο είναι ένας άλλος αγώνας. Είναι μία τελείως διαφορετική αναμέτρηση και όσοι έχουν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα θα βρεθούν μπροστά σε εκπλήξεις».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε για πολλοστή φορά και στην μη διεξαγωγή του ντιμπέιτ, κατηγορώντας γι αυτό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως σημείωσε «κρύφτηκε και απέφυγε κάθε προγραμματική αντιπαράθεση μαζί μου» προσθέτοντας ότι ο αντίπαλός του «επέλεξε να κάνει αβλαβή διέλευση σε αυτές τις εκλογές. Το έβαλε στα πόδια όχι γιατί δεν έχει αυτοπεποίθηση αλλά γιατί έχει σημαντικούς προγραμματικούς σκελετούς στα συρτάρια του».

«Στις εκλογές βγάζουμε κυβέρνηση, το διακύβευμα είναι ποιος θα κυβερνήσει και με ποιο σχέδιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Με το σχέδιο της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης θα δημιουργηθεί μαύρη τρύπα που τελικά θα οδηγήσει σε μείωση των συντάξεων» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «αυτό ήταν το σχέδιο του ΔΝΤ που απέτρεψε η κυβέρνηση». Συνέχισε λέγοντας ότι «ο ασφαλισμένος που θα δώσει τα χρήματά του σε μία ιδιωτική ασφαλιστική θα πρέπει να ξέρει ότι θα βρίσκεται σε τεράστια επισφάλεια».

«Υπάρχουν μεγάλα deals με ιδιώτες για να τζογάρουν τα δισεκατομμύρια των Ελλήνων φορολογουμένων στο χρηματιστήριο», είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο σχέδιο της ΝΔ για την «ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης». «Για να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος προκειμένου να γίνει μείωση της φορολογίας θα υπάρξουν περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και στο κοινωνικό κράτος» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση των φόρων.

Πηγή: reader.gr