Φώφη Γεννηματά: «Go back, κύριε Τσίπρα!» (vid)

Gazzetta team
Φώφη Γεννηματά: «Go back, κύριε Τσίπρα!» (vid)
Η Φώφη Γεννηματά φώναξε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει απέναντι τον ελληνικό λαό που λέει: «Ως εδώ... φτάνει πια. Go Back, κύριε Τσίπρα».

Την φράση του πρωθυπουργού, που ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2014 απηύθυνε στην καγκελάριο Μέρκελ, χρησιμοποίησε η Φώφη Γεννηματά ενάντια στον Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή.

«Go back κύριε Τσίπρα» αναφώνησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, αφού πρώτα είχε εξηγήσει «Από τα go back κυρία Μέρκελ, επιστρέψαμε στην εποχή του Yesman. Η κυβέρνησή σας λειτούργησε ως υπηρέτης ξένων συμφερόντων, αυτών που ζητούσαν επιτακτικά λύση για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Δεν τους αφορούν εκείνους οι σχέσεις μεταξύ των δυο κρατών. Βρήκαν τον κατάλληλο άνθρωπο για να παραμερίσει το εθνικό συμφέρον. Έχετε όμως απέναντι σας τον ελληνικό λαό που σας λέει “go back κύριε Τσίπρα”».

Η επικεφαλής της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έστρεψε πάντως τα βέλη της, τόσο προς τη Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγόρησε πως «αγωνιά να μην βρει το θέμα ανοιχτό μετά τις εκλογές» όσο και προς το Ποτάμι λέγοντας «Η κυβέρνηση δεν έχει τη συναίνεση του λαού, είναι φανερό, δεν έχει καν δική της πλειοψηφία στη Βουλή. Συμπληρώνει τον απαραίτητο αριθμό αλα καρτ. Άλλοι στηρίζουν τη Συμφωνία και δεν στηρίζουν την κυβέρνηση. Άλλοι στηρίζουν την κυβέρνηση και δεν στηρίζουν την κυβέρνηση. Όλοι αυτοί στηρίζουν τον κύριο Τσίπρα».

Ακόμα άφησε αιχμές και όσους στηρίζουν την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, σημειώνοντας «Πολλοί από αυτούς που παριστάνουν τους προοδευτικούς και σας στηρίζουν ήταν έτοιμοι να συμφωνήσουν στη "Μακεδονία του Ίλιντεν" χωρίς να γνωρίζουν ιστορία και συνέπειες. Αναρωτιέμαι γιατί ήταν τόσο πρόθυμοι να βρεθούν στο πλευρό σας».

Αποτιμώντας τη Συμφωνία και αιτιολογώντας το «Όχι» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σημείωσε: «Αντί να κλείνει πληγές, ανοίγει καινούργιες, γιατί είναι ανοιχτή η ρίζα του αλυτρωτισμού» ενώ έκλεισε σημειώνοντας «Το όνομά μας είναι η ψυχή μας έλεγε η Μελίνα Μερκούρη και μας ένωνε όλους. Και όποιος δεν στοιχήθηκε πίσω από τη Συμφωνία σας βαφτίστηκε ακροδεξιός και πατριδοκάπηλος. Έχετε μεγάλη ευθύνη για το νέο διχασμό».

Πηγή: reader.gr