Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στα «νοτιοσλάβικα» στη Βουλή (vid)

Gazzetta team
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στα «νοτιοσλάβικα» στη Βουλή (vid)
Η ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ουρσουζίδη στη Βουλή προκάλεσε αίσθηση, αφού μίλησε στα «νοτιοσλάβικα».

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική στιγμή, τη στιγμή του πεπρωμένου. Οι λαοί ορίζουν τις μοίρες τους όχι οι μοίρες τους λαούς» είπε στην αρχή της τοποθέτησής του.

Ο κ. Ουρσουζίδης έκανε λόγο για μια συμφωνία που είναι προς όφελος των δύο λαών. «Οι κοινωνίες είναι έτοιμες να δώσουν τα χέρια και να άρουν κάθε εμπόδιο που τις διχάζει. Οι πολιτικοί να σεβαστούν τη βούληση των λαών», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι «δεν πρέπει να υπάρξουν ούτε νικητές, ούτε ηττημένοι».

«Η μακραίωνη ιστορία μας από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό δεν κινδυνεύει από κανέναν. Ο Φίλιππος Β' γεννήθηκε και πέθανε πριν τον Χριστό. Τον διαδέχτηκε ο Μέγας Αλέξανδρος που μετέφερε σε όλο τον κόσμο τον πολιτισμό μας. Η ιστορία των γειτόνων μας έχει καταγραφεί από τους ιστορικούς από τον 7ο μ.Χ. Αιώνα, δηλαδή περίπου 1.100 χρόνια αργότερα», επεσήμανε ο κ. Ουρσουζίσης και συμπλήρωσε πως σκοπός της κυβέρνησης είναι μια σύνθετη ονομασία «χωρίς αλυτρωτισμό. Αυτό γίνεται πράξη με τη συμφωνία».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε τη συμφωνία χαρακτηρίζοντας την «προϊόν ευσυνείδητων επιστημόνων που αφοσιώθηκαν και δούλεψαν σκληρά. Τους ευχαριστώ γι αυτό».

Απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες, ο κ. Ουρσουζίδης είπε πως «ήρθε επιτέλους η ευλογημένη ώρα να άρουμε ότι μας χωρίζει και να αναδείξουμε ότι μας ενώνει με τους βόρειους γείτονες μας, στη βάση μιας ορθής και δίκαιης συμφωνίας».

Απευθυνόμενος «στους βόρειους γείτονες, θέλω να μεταφέρω ένα μήνυμα στη δική τους γλώσσα, τη νοτιοσλαβική, όπως ορίζεται σαφέστατα στη συμφωνία», είπε ο κ. Ουρσουζίδης και μίλησε στα «νοτιοσλαβικά», όπως τα χαρακτήρισε.

«Αυτό σημαίνει: Αγαπητοί γείτονες, όπως συμφωνήσαμε στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ήρθε η στιγμή να αφήσουμε πίσω όλα όσα μας χώριζαν και να περάσουμε στην αλληλοκατανόηση, την συνεργασία και την αγάπη, μαζί στο μέλλον», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: reader.gr