Η στιγμή της έντασης μεταξύ αστυνομικών και skateαδων στην Θεσσαλονίκη (vid)

Gazzetta team
Η στιγμή της έντασης μεταξύ αστυνομικών και skateαδων στην Θεσσαλονίκη (vid)
Η ένταση μεταξύ των αστυνομικών και των σκέιτερ δεν δημιουργήθηκε τελικά λόγω της μάσκας, όπως «κυκλοφόρησε» χτες (26/10).

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (26/10) στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε αστυνομικούς και σε ομάδα νεαρών σκέιτερ καθώς.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, το επεισόδιο δημιουργήθηκε όταν οι αστυνομικοί έκαναν σύσταση στους νεαρούς επειδή δεν φορούσαν μάσκα.

Ωστόσο σύμφωνα με ανάρτηση της strollercrew στο instagram, η ένταση δεν προέκυψε λόγω μάσκας, αφού όπως φαίνεται και στο βίντεο οι νεαροί φορούσαν.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, η αστυνομία έφτασε εκεί μετά από καταγγελία για φθορά δημόσιας περιουσίας.

Επίσης -σύμφωνα πάντα με την συγκεκριμένη ανάρτηση- έγινε εξακρίβωση, όμως μια κουβέντα ενός εκνεύρισε τον αστυνομικό, ο οποίος του είπε πως δεν δέχεται υποδείξεις για την δουλειά του.

Η ανάρτηση αναφέρει τα εξής:

«Σκέιτερς χωρίς μάσκα συνελήφθησαν από την Αστυνομία". Σύμφωνα με τα νέα μέτρα και την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους στην Θεσσαλονίκη, αναφέρεται ότι εξαιρούνται οι περιπτώσεις ατομικής άθλησης. Παρόλα αυτά εμείς ως αθλητές του skateboarding για ευνόητους λόγους τηρούσαμε τα μέτρα και φορούσαμε μάσκα.

Κυκλοφορούν διάφορα ψευδή άρθρα στο διαδίκτυο με τον παραπάνω τίτλο.

Όπως βλέπουμε δεν έγινε τίποτα από όσα αναφέρουν οι ειδήσεις, η αστυνομία έφτασε στον χώρο όπου βρισκόμασταν κάνοντας skate στην Πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη "αφού δεν υπάρχουν ειδικοί χώροι άσκησης του αθλήματός μας".

Ζήτησαν λοιπόν εξακρίβωση στοιχείων διότι έγινε καταγγελία για φθορά δημόσιας περιουσίας.

Η εξακρίβωση έγινε επιτυχώς και ήμασταν έτοιμοι να αποχωρήσουμε από τον χώρο, όταν ένα από τα παιδιά είπε στον αστυνομικό πως αντί να ενοχοποιούν εμάς που αθλούμαστε υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα. Ο αστυνομικός νευριασμένος απάντησε στον νεαρό πως δεν δέχεται υποδείξεις για την δουλειά του και άρχισε να τον τραβάει με βίαιο τρόπο αυτόν και όποιον από εμάς βρισκόταν εκεί κοντά. Έτσι οδηγηθήκαμε στο τμήμα. Δυο από εμάς μέσα στο περιπολικό και οι υπόλοιποι περικυκλωμένοι από μηχανές.

Τα παιδιά οδηγήθηκαν στο κρατητήριο για εξύβριση κατά των αρχών. Ευχαριστούμε όλα τα media που δίχως να έχουν την παραμικρή πληροφορία για το τι συνέβη δημιούργησαν μια τεράστια "φούσκα" ψευδών ειδήσεων. Το συμβάν δεν είχε να κάνει με την μη τήρηση των μέτρων του Covid αλλά καθαρά με την έχθρα που επικρατεί απέναντι σε αυτό το άθλημα. Τέλος ευχαριστούμε τον αστυνομικό που μας έδειξε πως γίνεται σωστή χρήση της μάσκας».