Έγκυος δρομέας στον 9ο μήνα έτρεξε σε 5:25 το ένα μίλι (pics & vid)

Gazzetta team
Έγκυος δρομέας στον 9ο μήνα έτρεξε σε 5:25 το ένα μίλι (pics & vid)
Μια γυναίκα έτρεξε σε πέντε λεπτά και 25 δευτερόλεπτα το ένα μίλι... ενώ είναι εννέα μηνών έγκυος!

Και εμείς ζοριζόμαστε να πάμε μέχρι το ψυγείο...

Η Makenna Myler, 28 ετών, είναι «ταγμένη» και αφοσιωμένη στη γυμναστική και τη φυσική κατάσταση εδώ και χρόνια, αλλά μας κάνει, πραγματικά, όλους μας να... ντρεπόμαστε, πετυχαίνοντας ένα απίστευτο κατόρθωμα.

Ενώ είναι να γεννήσει σήμερα (19/10), η 28χρονη έτρεξε πριν από λίγες μέρες το ένα μίλι (1.609 μέτρα) και όχι μόνο αυτό, αλλά το έκανε σε πέντε λεπτά και 25 δευτερόλεπτα!

Ένας μη ανταγωνιστικός και αρκετά υγιής δρομέας χρειάζεται, συνήθως, για να ολοκληρώσει το ένα μίλι, εννέα έως δέκα λεπτά κατά μέσο όρο. Οι νέοι δρομείς, δε, πιθανότατα κάνουν χρόνο μεταξύ 12 και 15 λεπτών. Οι δρομείς μαραθωνίου τώρα, θα έκαναν το ένα μίλι σε περίπου τέσσερα έως πέντε λεπτά. Στους άντρες, για παράδειγμα, το παγκόσμιο ρεκόρ κατέχει ακόμη ο Μαροκινός Hicham El Guerrouj από το 1999, με τρία λεπτά, 43 δευτερόλεπτα και 13 εκατοστά.

Η Αυστραλή Makenna, λοιπόν, συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να «σπρώξει» τον εαυτό της περισσότερο απ' όσο νόμιζε, κάνοντας αυτή την απίστευτη επίδοση στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Μιλώντας στο LADbible, τόνισε: «Ειλικρινά, δεν είχα ιδέα ότι θα μπορούσα να τρέξω έτσι στο τέλος της εγκυμοσύνης μου. Αλλά μου αρέσει να προσπαθώ και σκέφτηκα "γιατί όχι;". Δεν πρέπει να κάνω τίποτα, απλά... πρέπει να το κάνω. Αυτή η νοοτροπία το κάνει πιο διασκεδαστικό».

«Η προπόνησή μου άλλαξε άρδην, αφού... φιλοξενώ μέσα μου έναν ακόμη άνθρωπο. Από τις διπλές προπονήσεις, με τρεις έντονες την εβδομάδα, έκανα μία την ημέρα και ίσως μια έντονη προπόνηση την εβδομάδα. Μερικές φορές είναι απλώς εύκολο να τρέξεις», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως είχε την έγκριση των γιατρών.

«Ο πρώτος γιατρός μου ήταν πολύ υποστηρικτικός. Όταν μετακομίσαμε, πήγαμε σε δεύτερο γιατρό, που ήταν λίγο πιο επιφυλακτικός. Κάναμε, όμως, έναν υπέρηχο και όλα φαίνονταν μια χαρά, και έκτοτε μου άναψε το πράσινο φως».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ