Σπάνιο είδος αράχνης – πασχαλίτσας εμφανίστηκε στη Λάρισα (pics)

Gazzetta team
Σπάνιο είδος αράχνης – πασχαλίτσας εμφανίστηκε στη Λάρισα (pics)
Η συγκεκριμένη αράχνη-πασχαλίτσα αποτελεί το πιο σπάνιο είδος στην Μεγάλη Βρετανία.

Ένας όχι και τόσο συνηθισμένος επισκέπτης έκανε την εμφάνισή του στην Λάρισα της τελευταίες μέρες.

Όπως αναφέρει το onlarissa, πρόκειται για μία αράχνη-πασχαλίτσα που εμφανίστηκε στην συνοικία της Νεράιδας.

Όπως αναφέρει το wired.com, η συγκεκριμένη έχει πάρει το όνομά της από το λαμπερό κόκκινο σώμα που διαθέτει, το οποίο καλύπτεται από μαύρα σημάδια στα αρσενικά του είδους.

Το βιογραφικό της

Ως είδος, είναι γνωστό για την ικανότητά τους στην κατασκευή μεταξένιων θόλων και σωλήνων τους οποίους διακοσμούν με τα απομεινάρια σκαθαριών και μυρμηγκιών, όπως οι άνθρωποι βάζουν ως τρόποια τα κεφάλια ζώων που έχουν σκοτώσει στους τοίχους.

Η μητέρα αράχνη – πασχαλίτσα πεθαίνει αφού εκκολάψει τα αυγά της έτσι ώστε τα μικρά της να τραφούν από το σώμα της.

Αυτό το πολύ όμορφο έντομο ήταν στα όρια της εξαφάνισης κατά τη δεκαετία του ’90 όταν είχε απομείνει παρά μόνο μία αποικία με 56 αράχνες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία. Από τότε όμως, έγιναν αρκετές προσπάθειες να διασωθεί το είδος και τον Αύγουστο του 2011, αφέθηκε ξανά ελεύθερο στη φύση.

Πάντως, το είδος ακόμα διατρέχει τον κίνδυνο της εξαφάνισης και είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα, τον Απρίλιο του 2017, ορίστηκε ένα ποσό των 4,6 εκατομμυρίων λιρών για την προφύλαξη του συγκεκριμένου είδους και άλλων 19 απειλούμενων ειδών στην Αγγλία.

Η αράχνη – πασχαλίτσα θεωρείται είδος υπό εξαφάνιση και σε άλλες χώρες, όπως το Βέλγιο, όπου επανακαλύφθηκε μόλις το 2009.

Από την Αγγλία πλέον, υποθέτουμε μέσω κάποιου ταξιδιώτη, το είδος έφτασε στη Λάρισα.