Το χρονικό της εντυπωσιακής εικόνας του ΠΑΜΕ από το Σύνταγμα (pics & vid)

Gazzetta team
Το χρονικό της εντυπωσιακής εικόνας του ΠΑΜΕ από το Σύνταγμα (pics & vid)
Τα όσα έλεγαν στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ τις προηγούμενες ημέρες, οι προετοιμασίας από το πρωί και η εντυπωσιακή εικόνα.

Από την ημέρα που το ΚΚΕ και τα εργατικά κινήματα προανήγγειλαν πως θα πραγματοποιήσουν κανονικά τις κινητοποιήσεις τους για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, είχε προκληθεί μία μεγάλη συζήτηση για το αν μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας λόγω κορονοϊού.

Τόσο τα στελέχη του ΚΚΕ, όσο και αυτά του ΠΑΜΕ τόνιζαν οτι είναι κατάλληλα προετοιμασμένα και δεν πρόκειται να παρεκκλίνουν από τις οδηγίες και τις συστάσεις των ειδικών για την χρήση της μάσκας, των γαντιών, αλλά και την τήρηση των αποστάσεων.

Ειδικά αυτό το τελευταίο, ήταν το μεγάλο ερώτημα πως μπορεί να γίνει, καθώς μπορεί να υπήρχαν εικόνες από το εξωτερικό, αλλά στην χώρα μας, δεν υπήρχε κάτι ανάλογο.

Από νωρίς το πρωί όμως, μικρές ομάδες του ΠΑΜΕ άρχισαν να φτάνουν στο Σύνταγμα και να προετοιμάζουν το... έδαφος. Και όταν λέμε «προετοιμάζουν το έδαφος» το εννοούμε κυριολεκτικά.

Έχοντας μαζί τους μέτρα και χρωματιστά αυτοκόλλητα, άρχισαν να μετράνε τις προβλεπόμενες αποστάσεις που θα πρέπει να έχουν οι πολίτες μεταξύ τους (τόσο μπροστά-πίσω, όσο και δεξια-αριστερά).

Σε κάθε σημείο έβαζαν ένα αυτοκόλλητο με το κατάλληλο χρώμα που αντιστοιχούσε σε σωματεία που εντάσσονται στο ΠΑΜΕ.

Κάπως έτσι λοιπόν όταν ο κύριος όγκος της συγκέντρωσης άρχισε να κάνει την εμφάνισή του, ήξερε που θα κάτσει.

Έχοντας λοιπόν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και την προβλεπόμενη απόσταση, δημιουργήθηκε αυτή η viral εικόνα που κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ανάλογη προσπάθεια και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.