Eurovision 2020: Η Στεφανία Λυμπερακάκη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα (pics & vid)

Gazzetta team
Eurovision 2020: Η Στεφανία Λυμπερακάκη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα (pics & vid)
Η 18χρονη τραγουδίστρια είναι η φετινή εκπρόσωπος της χώρας στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού στο Ρότερνταμ.

Η Στεφανία Λυμπερακάκη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε, το βράδυ της Δευτέρας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 ενώ και φέτος πρόκειται για απευθείας ανάθεση.

Θα ερμηνεύσει το «SUPERG!RL», το οποίο συνέθεσαν ο Δημήτρης Κοντόπουλος και οι Arcade, οι οποίοι υπογράφουν και τους στίχους του τραγουδιού μαζί με τη Sharon Vaughn, ενώ creative director είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός.

To τραγούδι δεν κυκλοφόρησε σήμερα, κάτι που ωστόσο αναμένεται να συμβεί εντός των επόμενων ημερών.

Ποια είναι η Στεφανία Λυμπερακάκη

Γεννήθηκε το 2002 και μεγάλωσε στην Ολλανδία, και συγκαταλέγεται ήδη στα πλέον προβεβλημένα πρόσωπα της γενιάς της με δυναμική μουσική, τηλεοπτική και online παρουσία που της έχουν χαρίσει τον τίτλο του teen icon.

Η Stefania ξεκίνησε το τραγούδι σε ηλικία οκτώ ετών και στα δέκα της χρόνια ξεχώρισε στο δημοφιλές τηλεοπτικό ολλανδικό show «The Voice Kids», διάκριση που της άνοιξε την πόρτα για την Κρατική Παιδική Χορωδία της Ολλανδίας.

Το 2016 εκπροσώπησε την Ολλανδία στην Eurovision Junior με ερμηνεία που της χάρισε την 8η θέση.

Το πρώτο της single «Stupid Reasons» κυκλοφόρησε το 2018 και έφθασε στην κορυφή (No1) στο Kids Top 20.

Toν Μάρτιο του 2019 το δεύτερο single της με τίτλο «Wonder» έγινε το soundtrack της ταινίας κινούμενων σχεδίων «Wonder Park», στην οποία η Stefania χάρισε και τη φωνή της, ενώ τον Δεκέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε το τρίτο της single «Turn Around».

Συμμετέχει στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά «Brugklas», με υψηλά ποσοστά τηλεθέασης στο νεανικό κοινό και έχει ήδη καταγράψει τρεις κινηματογραφικές ταινίες στο βιογραφικό της.

Διαθέτει προσωπικό κανάλι (50K) στο You Tube, εμφανίζεται ως παρουσιάστρια στο κανάλι του Meidenmagazine (70k) ενώ πολλούς followers έχει και στον λογαριασμό της στο Instagram.