Φωτογράφος τρελαίνει το Instagram χρησιμοποιώντας την τέχνη της χρονοφωτογραφίας για να απαθανατίσει σμήνη πουλιών (pics)

Gazzetta team
Φωτογράφος τρελαίνει το Instagram χρησιμοποιώντας την τέχνη της χρονοφωτογραφίας για να απαθανατίσει σμήνη πουλιών (pics)
Ένας φωτογράφος από τη Βαρκελώνη αναβιώνει την τέχνη της χρονοφωτογραφίας, απαθανατίζοντας σμήνη πουλιών στη διάρκεια της πτήσης τους, και το αποτέλεσμα είναι μοναδικά υπέροχο!

Εκπληκτικές εικόνες -που σε κάποιους μπορεί να θυμίζουν ταινία... Χίτσκοκ- από έναν φωτογράφο στη Βαρκελώνη, ονόματι Xavi Bou.

Από το 2012, ο Xavi απαθανατίζει σμήνη πουλιών, χρησιμοποιώντας, όμως, την τέχνη της χρονοφωτογραφίας, με το αποτέλεσμα να μαγεύει.

Η χρονοφωτογραφία, να πούμε, αν και το λέει η ίδια η λέξη, που είναι ο πρόγονος των κινηματογραφικών ταινιών, είναι μια τεχνική του 19ου αιώνα, η οποία συνδυάζει πολλαπλές λήψεις, για να δείξει την κίνηση στην πάροδο του χρόνου.

Το πρότζεκτ του Καταλανού φωτογράφου λέγεται «Ορνιθογραφίες» και κάθε του φωτογραφία είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Ο ίδιος δηλώνει παθιασμένος τόσο με τη χρονοφωτογραφία όσο και με τα πουλιά.

«Στόχος μου είναι να απαθανατίσω την ομορφιά της πτήσης των πουλιών σε μια στιγμή, κάνοντας το αόρατο ορατό», τονίζει.

Όπως μπορείτε να δείτε, ο στόχος του έχει επιτευχθεί και συνεχίζει...