Της έπεσε το κινητό στη θάλασσα και της το επέστρεψε μία... φάλαινα (vid)

Gazzetta team
Της έπεσε το κινητό στη θάλασσα και της το επέστρεψε μία... φάλαινα (vid)
Τελικά, οι φάλαινες στη Νορβηγία έχουν περισσότερα χαρίσματα από όσο νομίζαμε μέχρι πρότινος...

Αυτόπτες μάρτυρες ενός απίστευτου όσο και πρωτοφανούς σκηνικού έγιναν οι επιβαίνοντες σε μικρό τουριστικό σκάφος στα ανοιχτά της Νορβηγίας, όταν μία κοπέλα που μαγνητοσκοπούσε το απαράμιλλο φυσικό τοπίο, έχασε το κινητό της μέσα από τα χέρια της, με αποτέλεσμα αυτό να βρεθεί στα νερά του παγωμένου Αρκτικού ωκεανού.

Όλοι νόμιζαν ότι η συσκευή θα κατέληγε στον βυθό κοντά στο νησί Χάμερφεστ, όμως μία εξαιρετικά ευγενική φάλαινα μπελούγκα είχε διαφορετική άποψη.

Έτσι, αφού βούτηξε κάτω από το σκάφος που επέβαινε η Ίζα Όπνταλ μαζί με την παρέα της, έπιασε το κινητό τηλέφωνο με το ράμφος της και το παρέδωσε άθικτο και λιγάκι βρεγμένο στην έκπληκτη ιδιοκτήτριά του, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει όσα συνέβαιναν μπροστά στα μάτια της.

Όπως είναι φυσικό, το βίντεο από τη στιγμή που η φάλαινα επιστρέφει την συσκευή στην κάτοχό του κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με χιλιάδες χρήστες να επισημαίνουν στα social media, ότι τα πλάσματα της θάλασσας αποδεικνύονται πολύ πιο γενναιόδωρα απέναντι στους ανθρώπους, από ότι το ανθρώπινο είδος σε εκείνα.