Καγκουρό βρέθηκε στην θάλασσα, 800 μέτρα από την ακτή (pics & vid)

Gazzetta team
Καγκουρό βρέθηκε στην θάλασσα, 800 μέτρα από την ακτή (pics & vid)
Οι ψαράδες που το εντόπισαν του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες που αποδείχθηκαν καθοριστικές, προκειμένου να καταφέρει να επιζήσει.

Όταν ετοιμάζεσαι να διαβάσεις μία είδηση σχετικά με ένα καγκουρό, το μυαλό σου πάει σε κάποιο δάσος. Άντε το πολύ πολύ σε κάποιο ζωολογικό κήπο. Σε καμία περίπτωση δεν περιμένεις η ιστορία να έχει εξελιχθεί στην θάλασσα.

Κι όμως, αυτό που είναι που συνέβη πριν από λίγες μέρες, στην περιοχή δυτικά της Αυστραλίας, όταν ένα ψαράδικο εντόπισε ένα τέτοιο ζώο να επιπλέει στην θάλασσα.

Ένα από τα μέλη του σκάφους, αντιλαμβανόμενο οτι κάθε λεπτό ήταν κρίσιμο για την επιβίωσή του, βούτηξε κατευθείαν στα νερά και έδωσε ένα σχοινί πάνω του, προκειμένου να μπορέσουν να το ανεβάσουν στο καΐκι.

Βλέποντας πως είχε χάσει τις αισθήσεις του, εξουθενωμένο από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε, του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, κάνοντας του μέχρι και καρδιακές μαλάξεις.

Το καγκουρό ανέκτησε τις αισθήσεις του, όμως επειδή δεν υπήρχε χώρος για να φιλοξενηθεί μέχρι να βγει στην ακτή το σκάφος και υπό τον κίνδυνο να τρομάξει και να ξαναπέσει στην θάλασσα, οι ψαράδες το κράτησαν δεμένο.

Λίγο αργότερα όταν έφτασαν στην στεριά τους περίμενε μία ομάδα από το «GG Wildlife Rescue Inc» που το μετέφερε στις εγκαταστάσεις του. Μόλις το έλυσαν, το καγκουρό στάθηκε στα πόδια του και άρχισε να χοροπηδάει, δείχνοντας να έχει ξεπεράσει γρήγορα την περιπέτεια που πέρασε.