Δραματική διάσωση ορειβατών στις Άλπεις: Το ελικόπτερο προσγειώθηκε μόνο με την μύτη (vid)

Gazzetta team
Δραματική διάσωση ορειβατών στις Άλπεις: Το ελικόπτερο προσγειώθηκε μόνο με την μύτη (vid)
Σε εξαιρετικά δεινή θέση βρέθηκαν μερικοί ορειβάτες που αποκλείστηκαν εν μέσω χιονοθύελλας σε μεγάλο υψόμετρο στις γαλλικές Άλπεις.

Μάλιστα, ο τραυματισμός ενός εξ αυτών έκανε επιτακτική την λύση της διάσωσης από αέρος, με ένα ελικόπτερο της γαλλικής ομάδας διάσωσης να σπεύδει στο εξαιρετικά απόκρημνο σημείο, όπου στη συνέχεια εξελίχθηκαν πρωτόγνωρες εικόνες.

Κι αυτό διότι λόγω της βραχώδους μορφολογίας του εδάφους, οι χειριστές του ελικοπτέρου αδυνατούσαν να το προσγειώσουν με ομαλό τρόπο κι έτσι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μία «απονενοημένη» προσγείωση...

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Πιο συγκεκριμένα, εκμεταλλευόμενοι την απότομη κλίση της πλαγιάς αλλά και το παχύ στρώμα χιονιού στο σημείο που λειτουργούσε ως αερόσακος μεταξύ της μύτης του ελικοπτέρου και του εδάφους, κατάφεραν με μαεστρικές κινήσεις να ακινητοποιήσουν το ελικόπτερο για όσα δευτερόλεπτα χρειάστηκαν μέχρις ότου να αποβιβαστούν οι διασώστες.

Στη συνέχεια, οι τελευταίοι προετοίμασαν τον τραυματισμένο ορειβάτη για την αεροδιακομιδή του, με το ελικόπτερο να επιστρέφει ξανά με τον ίδιο απίστευτο κι εξαιρετικά ριψοκίνδυνο τρόπο, για να παραλάβει το «φορτίο» του και να ολοκληρώσει μίας από τις πιο εντυπωσιακές επιχειρήσεις διάσωσης που έχουν καταγραφεί στα χρονικά.