Η πραγματικότητα πίσω από το πιο τουριστικό μέρος της Νορβηγίας είναι διαφορετική από τις καρτ ποστάλ (pics)

Gazzetta team
Η πραγματικότητα πίσω από το πιο τουριστικό μέρος της Νορβηγίας είναι διαφορετική από τις καρτ ποστάλ (pics)
Χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο συρρέουν σε μία από τις χαρακτηριστικότερες τουριστικές ατραξιόν της χώρας, όμως η πραγματικότητα είναι λιγάκι αλλιώτικη από αυτή που αντικρίζουν στις φωτογραφίες των τουριστικών οδηγών.

To «Τroll's Tongue Rock», όπως αποκαλείται από τους ντόπιους, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα σημεία που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος αν βρεθεί ποτέ στα νορβηγικά φιορδ.

Βρίσκεται στην δυτική πλευρά της σκανδιναβικής χερσονήσου κι υψώνεται περίπου 400 μέτρα πάνω από τη λίμνη Ringedalsvatnet, ενώ για να φτάσει κάποιος στο σημείο απαιτούνται τουλάχιστον έξι ώρες επίπονης πεζοπορίας κι αναρρίχησης.

Το σημείο μαγνητίζει τους επισκέπτες καθώς αποτελεί το έσχατο σημείο ενός «μπαλκονιού» στα απόκρυμνα βράχια των νορβηγικών βουνών, ενώ αποτελεί ειδυλλιακό σημείο για την λήψη φωτογραφιών με θέα την τεράστια κοιλάδα που απλώνεται από κάτω.

Όμως, η πραγματικότητα πίσω από τις πανέμορφες εικόνες είναι αρκετά διαφορετική, καθώς η κοσμομοσυρροή κι η αδημονία να βρεθεί κάποιος στο χείλος του γκρεμού, οδηγεί σε εντάσεις και καταστάσεις που σίγουρα δεν ταιριάζουν στην εικόνα του απίστευτου τοπίου, που παραπέμπει στη φυσική αρμονία και την πνευματική χαλάρωση.

Τα σπρωξίματα, η τεράστια αναμονή, οι τσακωμοί αλλά κι ο περιορισμένος χρόνος, που έχει ο καθένας για να απαθανατίσει το μοναδικό τοπίο αποτελούν τα αρνητικά στοιχεία μίας ενδεχόμενης επίσκεψης στο σημείο.

Πάντως, οι νορβηγικές αρχές έχουν ήδη εισάγει μερικά περιοριστικά μέτρα σχετικά με τις δυαντότητες των επισκεπτών, καθώς επιτρέπεται η ανάβαση μόνο σε άτομα με ορειβατικές ικανότητες και μόνο αν αποτελούν μέρος ομάδας επισκεπτών, διαπιστευμένης από τις αρχές.