Ευαγγελάτος: «Διαφωνώ με την απεργία, είναι δίκαια τα αιτήματα» (vid)

Gazzetta team
Ευαγγελάτος: «Διαφωνώ με την απεργία, είναι δίκαια τα αιτήματα» (vid)
Η στιγμή που ο Νίκος Ευαγγελάτος ενημερώνεται για την νέα απεργία των δημοσιογράφων και εκφράζει την αντίθεσή του.

Την αντίθεσή του με τη νέα απεργία που προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ, εξέφρασε μέσω της εκπομπής του στο Mega «Live News», ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Θυμίζουμε οτι οι δημοσιογραφικές ενώσεις κήρυξαν 24ωρη απεργία από την Τρίτη το απόγευμα για το νέο σχέδιο νόμου που έχει τεθεί προς διαβούλευση από την κυβέρνηση σχετικά με την λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών.

Χθες το απόγευμα, όλες αποφάσισαν να προκηρύξουν νέα απεργία για ακόμα μία μέρα, κάτι που έγινε την ώρα που η εκπομπή του γνωστού δημοσιογράφου είχε ήδη ξεκινήσει. Έτσι ενημερώθηκε live και εξέφρασε την αντίθεσή του, παρά το δίκαιο των αιτημάτων...

«Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ενημερωθήκαμε ότι έχει κηρυχθεί μια απεργία – απεργία από τις δημοσιογραφικές ενώσεις– από σήμερα στις 6 το απόγευμα μέχρι αύριο στις 6 το απόγευμα. Θέλω να σας πω ότι προκηρύχθηκε αυτή η απεργία, δεν ερωτήθημεν... οι δημοσιογράφοι. Έχει προκηρυχθεί όμως από τις Ενώσεις μας. Είμαι αντίθετος με αυτό. Το αίτημα της απεργίας είναι δίκαιο. Είναι το να έχουν τα τηλεοπτικά κανάλια την υποχρέωση να έχουν τετρακόσιους υπαλλήλους οπωσδήποτε και να μην αναιρεθεί αυτό.

Το όπλο μας όμως είναι η ενημέρωση, είναι η φωνή μας, είναι η παρουσία μας, είναι η πένα μας. Το να σιωπήσουμε είναι στην ουσία σαν να συνεργούμε σε αυτό. Γι' αυτό και διαφωνώ με αυτήν την απεργία. Θα σεβαστώ την απόφαση, αλλά θέλω να είναι πολύ καθαρή και η δική μου θέση. Όπως σε όλα τα πράγματα σας την εκφράζω γιατί δεν κρύβομαι.

Δεν θεωρώ ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος διεκδίκησης για ένα σωστό αίτημα. Έπρεπε να είμαστε εδώ, έπρεπε να σας μιλάμε, να σας λέμε το πρόβλημα και όχι να πάμε να κλειστούμε στο σπίτι μας. Ξαναλέω ότι θα σεβαστώ αυτήν την απόφαση, αλλά η διαφωνία μου είναι αυτή και την εξέφρασα».