Τα μέτρα που θα ληφθούν αν αυξηθούν τα κρούσματα: Οι περιοχές που προβληματίζουν

Gazzetta team
Τα μέτρα που θα ληφθούν αν αυξηθούν τα κρούσματα: Οι περιοχές που προβληματίζουν
Ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε ανέλυσε τα μέτρα που παρθούν αν ξεφύγει η κατάσταση και έκανε ειδική μνεία σε περιοχές που έχουν άνοδο κρουσμάτων.

Εκτός από τα μέτρα χαλάρωσης και τα νέα… «ανοίγματα» στην κοινωνία που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε ειδική αναφορά και στα μέτρα τα οποία θα παρθούν αν η κατάσταση ξεφύγει και παρατηρηθεί άνοδος των κρουσμάτων.

Ανέφερε λοιπόν:

«Τα μέτρα που θα λαμβάνονται σε περίπτωση που παρατηρείται σημαντική αύξηση κρουσμάτων, είναι τα ακόλουθα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 06.00 το πρωί.
  • Η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα περιορίζεται αποκλειστικά σε ανοιχτό, υπαίθριο χώρο, με φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών και απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο. Υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους, απολύμανση καταλόγων στην εναλλαγή των πελατών, απολυμαντικό σε κάθε τραπέζι, υποχρεωτική μάσα από προσωπικό και πελάτες.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές, συναυλίες, απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο.
  • Στην εστίαση ως 4 άτομα στο κάθε τραπέζι εκτός αν πρόκειται για οικογένεια (εκεί θα επιτρέπονται 6 άτομα).
  • Αναστολή των οικοδομικών εργασιών.
  • Αναστολή των θρησκευτικών τελετών με εξαίρεση τις κηδείες ως 9 άτομα και τέλεση λειτουργιών μόνο από τους λειτουργούς».

Επίσης υπερθεμάτισε ότι «αν και η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι καλή, υπάρχουν περιοχές που μας προβληματίζουν. Αυτές είναι ο δήμου Ρόδου, Μυτιλήνης, Τροιζηνίας, Χανίων και η Περιφερειακή Ενότητα Σύρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ