Μένιος Φουρθιώτης: Επιδιώκει εισαγωγή στο Δρομοκαΐτειο

Gazzetta team
Μένιος Φουρθιώτης: Επιδιώκει εισαγωγή στο Δρομοκαΐτειο
Την εισαγωγή του σε ψυχιατρική κλινική επιδιώκει ο Μένιος Φουρθιώτης.

Ο Μένιος Φουρθιώτης το μεσημέρι της Κυριακής (23/5) προσήλθε στο νοσοκομείο, το οποίο βρισκόταν σε εφημερία, έπειτα από δικό του αίτημα για ψυχιατρική εξέταση και εκτίμηση προκειμένου να διαπιστωθεί αν χρίζει νοσηλείας.

Έπειτα από ενδελεχή εξέταση, η ομάδα των ειδικών έκρινε ότι δεν πληρούνται τα κριτήρια για την εισαγωγή του Μένιου Φουρθιώτη σε ψυχιατρική κλινική και εκείνος επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου και κρατείται.

Μιλώντας στο Reader.gr, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και πρόεδρος εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει: «Ο Μένιος Φουρθιώτης προσήλθε στο νοσοκομείο κατά τις 12.30 συνοδευόμενος από τέσσερις αστυνομικούς. Περίμενε κανονικά και ήσυχα τη σειρά του στα έκτακτα ιατρεία της εφημερίας. Κατά τη διάρκεια της αναμονής του, ζήτησε από τους νοσηλευτές νερό. Ένας εξ αυτών του έφερε από τον ψύκτη σε πλαστικό ποτήρι ωστόσο ο Μένιος Φουρθιώτης αρνήθηκε να το πιει, δηλώνοντας πως δεν πίνει τέτοιο νερό, αλλά μόνο εμφιαλωμένο. Τελικά, οι νοσηλευτές της εφημερίας του έφεραν ένα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό, προκειμένου να τον εξυπηρετήσουν».

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, ο Φουρθιώτης εξετάστηκε από τους γιατρούς γύρω στις 14.00 και μάλιστα για αρκετή ώρα. Ωστόσο η επιστημονική ομάδα έκρινε πως δεν υφίσταται λόγος νοσηλείας του σε ψυχιατρικό νοσοκομείο και αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος ο Φουρθιώτης αποχώρησε για τις φυλακές Κορυδαλλού όπου και κρατείται, συνοδεία των αστυνομικών.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει την ανακούφισή του που δεν εισήχθη στην ψυχιατρική κλινική, καθώς «υπάρχουν τραυματικές εμπειρίες από παρόμοιες περιπτώσεις». «Ορισμένοι επώνυμοι, επικαλούμενοι ψυχολογικά προβλήματα εισάγονται τελικά σε ψυχιατρικά νοσοκομεία, ανατρέποντας συχνά όλα τα θεραπευτικά πρωτόκολλα με τα προνόμια που αιτούνται.

Η εμπειρία μας με την Βίκυ Σταμάτη, ήταν πολύ τραυματική», επισημαίνει στο reader.gr ο κ. Γιαννάκος, σημειώνοντας ότι για την υπόθεσή της, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο Δρομοκαΐτειο, γιατροί και εργαζόμενοι έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια. «Για έναν ολόκληρο χρόνο είχε αναστατώσει το νοσοκομείο, ζητώντας συνεχώς επιπλέον προνόμια, μέσα των δικηγόρων της», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν επώνυμοι, που επιδιώκουν την εισαγωγή τους στα δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία όχι για την φροντίδα της ψυχικής τους υγείας, αλλά με άλλα κίνητρα και στόχους, απαξιώνοντας τελικά τον σκοπό αυτών των υπηρεσιών αλλά και την έννοια της ψυχικής υγείας. Συχνά μάλιστα, αναστατώνονται μάταια όλοι όσοι βρίσκονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα, είτε ως νοσηλευόμενοι είτε ως εργαζόμενοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ