Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Κατέσχεσε κινητά τηλέφωνα και σκληρούς δίσκους για παιδική πορνογραφία - Δύο συλλήψεις

Gazzetta team
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Κατέσχεσε κινητά τηλέφωνα και σκληρούς δίσκους για παιδική πορνογραφία - Δύο συλλήψεις
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατέσχεσε κινητά τηλέφωνα, σκληρούς δίσκους και κάρτες μνήμης για παιδική πορνογραφία - Δικογραφία και για τρίτο πρόσωπο που εμπλέκεται στο κύκλωμα.

Ηχηρό «χαστούκι» στα κυκλώματα διακίνησης πορνογραφικού υλικού από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη σύλληψη δύο ατόμων (σ.σ. επ’ αυτοφώρω) και τον σχηματισμό δικογραφίας για ένα τρίτο, μετά από έφοδο σε διαμερίσματα στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αξιοποίησαν σχετική πληροφόρηση, για άτομα εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίοι με χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησαν πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους - εφαρμογές και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Μάλιστα, χρειάστηκε εισαγγελική εντολή για άρση απορρήτου επικοινωνιών, για να ταυτοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ. τους εμπλεκόμενους και να προχωρήσει σε επιχείρηση. Κατόπιν των ανωτέρω, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησαν έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (3) κινητά τηλέφωνα, (4) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, καθώς και (2) κάρτες μνήμης τύπου microSD. Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ για τον τρίτο δράστη προέκυψε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση. Οι δύο συλληφθέντες με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του τρίτου δράστη υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΠΗΓΗ: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ