Προφυλακιστέος ο 72χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 39χρονο στην Κυπαρισσία (vid)

Gazzetta team
Προφυλακιστέος ο 72χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 39χρονο στην Κυπαρισσία (vid)
Ο Εισαγγελέας διέταξε την προφυλάκιση του 72χρονου συνταξιούχου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ενώπιον του Εισαγγελέα παρουσιάστηκε ο 72χρονος συνταξιούχος που πυροβόλησε με περίστροφο και σκότωσε τον 39χρονο Κώστα Καρυτινό στο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Κυπαρισσία. Μετά την απολογία του, ο Εισαγγελέας διέταξε την προφυλάκισή του μέχρι να γίνει το δικαστήριο, στο οποίο θα βρεθεί κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Όπως συνέβη κατά την είσοδό του, έτσι και εξερχόμενος από το γραφείο της Εισαγγελείας, ο 72χρονος αποδοκιμάστηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Θυμίζουμε πως ο 72χρονος είχε διαμαρτυρηθεί για τον «φουσκωμένο» λογαριασμό του, ύψους 170 ευρώ και ζήτησε από τον Κωνσταντίνο, να τον βοηθήσει να «σπάσει» το συμβόλαιό του. Όταν του εξήγησε ότι δεν γίνεται προκλήθηκε η ένταση και του είπε πως πάει να φέρει το όπλο του.

Ο πρώην λαχειοπώλης στην Καλαμάτα και πατέρας τριών παιδιών, δεν έχει μετανιώσει για την πράξη του και μάλιστα είπε κατά την κατάθεση του πως ήταν «θέμα τιμής». Μάλιστα παραιτήθηκε του δικαιώματός του να έχει δικηγόρο υπεράσπισης.

Η μαρτυρία που έφερε στην δημοσιότητα o Alpha από μία βιολόγο που ήταν έξω από το κατάστημα που έγινε η δολοφονία ανέφερε:

«Βλέπω το δράστη να βγαίνει με το όπλο στα χέρια και να λέει στον Κωνσταντίνο: “τώρα που σε σκότωσα, πάρε τηλέφωνο την Αστυνομία που θα μου πεις εμένα ότι με γράφεις”. Συνέχισε να κάνει βόλτες γύρω από το αμάξι μου. Δεν έβγαινα μήπως πυροβολήσει κι εμένα.

Μόλις έφυγε μπήκα μ στο μαγαζί και ρώτησα: παιδιά, χτύπησε κάποιος; Πήγα πίσω από τον πάγκο, βρήκα τον Κωνσταντίνο και προσπάθησα να του δώσω κουράγιο. Έπιανα σφυγμό μέχρι τη στιγμή που τον βάλαμε στο φορείο. Εκεί είδα ότι δεν είχε σφυγμό».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ο ιατροδικαστής Καλαμάτας Ιωάννης Δούζης που διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή, αν η σφαίρα είχε σταματήσει μισό εκατοστό πιο μπροστά, δε θα είχε αποβεί μοιραία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ