Lockdown: Κληρώνει για καθολικό άνοιγμα των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο (pics)

Gazzetta team
Lockdown: Κληρώνει για καθολικό άνοιγμα των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο (pics)
Το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη και οι διαδημοτικές μετακινήσεις που μπορεί να ανοίξουν καθολικά, μετά την δήλωση Μητσοτάκη.

Συνεδριάζει σήμερα το πρωί, η επιτροπή των ειδικών που θα συζητήσει το αν θα υπάρξει νέα χαλάρωση του lockdown που έχει επιβληθεί στην χώρα. Φυσικά, με τα κρούσματα να συνεχίζουν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, δεν αναμένονται θεαματικές αλλαγές.

Ουσιαστικά τα θέματα που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι δύο. Το λιανεμπόριο στην Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη, το οποίο δεν άνοιξε μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα την Δευτέρα.

Το λιανεμπόριο

Η απόφαση αυτή που γνωστοποιήθηκε αργά το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Το αν θα αλλάξει η εισήγηση, θα αποφασιστεί σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να αποτελεί το πιθανότερο σενάριο.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει οτι θα μείνουν κλειστά, καθώς στην... ζυγαριά για την απόφαση που θα πάρει η κυβέρνηση, μπαίνουν τόσο οι δυσαρέσκεια του κόσμου, όσο και το οικονομικό κομμάτι, το οποίο είναι ήδη επιβαρυμένο.

Μετακινήσεις από δήμο σε δήμο

Το άλλο θέμα είναι αυτό των διαδημοτικών μετακινήσεων με τον κωδικό 6, οι οποίες έχουν ανοίξει για τα Σαββατοκύριακα.

Τώρα θα συζητηθεί και το αν θα απελευθερωθούν και τις καθημερινές.

Από την πρώτη στιγμή, ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε ξεκαθαρίσει πως η άρση του μέτρου αυτού για τις δύο μέρες, ήταν σε πιλοτική φάση, προκειμένου να τσεκαριστεί η τήρησή του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη που είχε δώσει στο Star είχε πει πως: «Είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές».

Με δεδομένο οτι δεν παρατηρήθηκαν υπερβολές την προηγούμενη εβδομάδα, δεν αποκλείεται να δούμε την άρση του μέτρου αυτού.

Τέλος, όσον αφορά το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό ενόψει του Πάσχα, κάτι τέτοιο είναι πολύ νωρίς να αποφασιστεί. Αυτό θα γίνει την Μεγάλη Εβδομάδα ή στην καλύτερη περίπτωση, λίγες μέρες νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ