Τζανάκης: «Να εμβολιαστούν κανονικά οι Έλληνες με AstraZeneca» (vid)

Gazzetta team
Τζανάκης: «Να εμβολιαστούν κανονικά οι Έλληνες με AstraZeneca» (vid)
Ο Νίκος Τζανάκης τόνισε ότι οι Έλληνες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca και πως η κορύφωση της πανδημίας θα συνεχιστεί.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας στο Mega εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο εμβόλιο της AstraZeneca λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δυστυχώς οι παλινωδίες πολιτικού χαρακτήρα, παρέσυραν επικοινωνιακά και τους πιστοποιητικούς οργανισμούς του ΕΟΦ σε σιβυλλική απόφαση».

Μάλιστα, τόνισε ότι το δεύτερο κύμα ήταν πιο ισχυρό από το τρίτο κατά 30%, επειδή στο δεύτερο κύμα υπήρξαν 4.700 νεκροί και πως θα υπάρξει αποκλιμάκωση μετά τις 20 Απριλίου.

«Δυστυχώς οι παλινωδίες πολιτικού χαρακτήρα, παρέσυραν επικοινωνιακά και τους πιστοποιητικούς οργανισμούς του ΕΟΦ σε σιβυλλική απόφαση, ότι το εμβόλιο ενδεχομένως σχετίζεται με επεισόδια θρόμβωσης, χωρίς να πιστοποιείται ότι είναι συχνό γεγονός. Αν επικρατούσε αυτή η λογική, εκατοντάδες φάρμακα θα είχαν βγει οφ» είπε για το εμβόλιο.

Ο καθηγητής τόνισε πως «θα πρέπει να δούμε τον δικό μας τον οργανισμό, την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού. Μέχρι τώρα έχει τηρήσει στάση ψυχραιμίας. Πρέπει να πειθαρχήσουμε σε ότι αποφασίσει. Ο κίνδυνος να πάθουμε κάτι ενώ πηγαίνουμε στο εμβολιαστικό κέντρο είναι δεκάδες εκατοντάδες φορές μεγαλύτερος από τον κίνδυνο που πιθανόν να προκαλέσει το εμβόλιο. Στο διάστημα της αναβολής του εμβολίου, εκατοντάδες ή χιλιάδες άνθρωποι σε επίπεδο Ευρώπης θα χάσουν τη ζωή τους από τον κορονοϊό ενώ δεν θα την είχαν χάσει».

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο κίνδυνος από κάποια ευρέως διαδεδομένα χάπια, όπως πχ τα αντισυλληπτικά, είναι μεγαλύτερος σε σχέση με το εμβόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ