Για έκτακτα καιρικά φαινόμενα προειδοποιεί ο Αρναούτογλου

Gazzetta team
Για έκτακτα καιρικά φαινόμενα προειδοποιεί ο Αρναούτογλου
Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μέσα στις επόμενες ώρες λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων στην ανατολική και στη νότια νησιωτική χώρα όπως και στην Κρήτη.

Οι ριπές των νοτιάδων δεν αποκλείεται στην Κρήτη να αγγίξουν και τα 90 με 100 χιλιόμετρα την ώρα, συνοδευόμενοι μάλιστα και από αξιόλογη μεταφορά αφρικάνικης σκόνης.

«Μεγάλη προσοχή χρειάζεται κατά τη γνώμη μου στους πολύ ενισχυμένους νοτιάδες που αναμένεται να επικρατήσουν, και ιδιαίτερα στην Κρήτη», ανέφερε στην ΕΡΤ ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιώντας πως αυξημένος θα είναι και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών, με τη θερμοκρασία στα βόρεια τμήματα του νησιού να φτάσει πιθανώς έως και τους 27 - 28 βαθμούς.

«Δεν παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας στα νότια και στα ανατολικά τμήματα της χώρας και κυρίως στην Κρήτη κάτω από μεγάλα δέντρα», πρόσθεσε ο μετεωρολόγος που κάλεσε τους οδηγούς μοτοσυκλέτας να δείξουν πολύ μεγάλη προσοχή αν χρειαστεί να μετακινηθούν.

Η πρόγνωση του Meteo για σήμερα

Τοπικές λασπoβροχές στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στα νότια. Πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη 6 Απριλίου 2021 στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίο θα εκδηλωθούν λασποβροχές που κατά τόπους θα συνοδευτούν από μεμονωμένες καταιγίδες. Στο Βορειοανατολικό Αιγαίο υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

Το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές, αλλά αργά το βράδυ βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου στα δυτικά. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ