Κομφούζιο σε Πέραμα και Πειραιά: Επιτρέπονται οι διαδημοτικές, αλλά όχι οι θαλάσσιες μετακινήσεις για Σαλαμίνα και Αίγινα (pics)

Gazzetta team
Κομφούζιο σε Πέραμα και Πειραιά: Επιτρέπονται οι διαδημοτικές, αλλά όχι οι θαλάσσιες μετακινήσεις για Σαλαμίνα και Αίγινα (pics)

Μποτιλιάρισμα δημιουργήθηκε στο λιμάνι του Περάματος, καθώς κάτι ο καλός καιρός, πολύ περισσότερο η χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό και το «άνοιγμα» των διαδημοτικών μετακινήσεων, οδήγησε πολλούς πολίτες να θελήσουν να περάσουν στη Σαλαμίνα. Μόνο που στο λιμάνι τους περίμενε μπλόκο.

Μπορεί να επετράπη η μετακίνηση από δήμο σε δήμο με το sms 13033 και τον κωδικό 6 και εύλογα πολλοί να υπέθεσαν πως μπορούν από το Πέραμα να περάσουν απέναντι στη Σαλαμίνα με το φέρι μποτ, ωστόσο αυτό που δεν υπολόγισαν είναι πως δεν έχει επιτραπεί η... θαλάσσια μετακίνηση.

Με λίγα λόγια μπορεί κάποιος να μετακινηθεί με αυτοκίνητο, αλλά δεν μπορεί να μεταβεί σε ένα μέρος όπου απαιτείται πλοίο, όπως συμβαίνει με τη Σαλαμίνα και τον Αργοσαρωνικό.

Στο Πέραμα δημιουργήθηκε το Σάββατο (3/4) ένα αλλαλούμ με αποτέλεσμα να μποτιλιαριστεί το λιμάνι, καθώς δεν επετράπηκε από το Λιμενικό η μετακίνηση απέναντι στο νησί.

Οι άνθρωποι του Λιμενικού επικοινώνησαν μάλιστα με το Υπουργείο Ναυτιλίας για να επιβεβαιώσει ότι δεν επιτρέπονται οι θαλάσσιες μετακινήσεις, με αποτέλεσμα, τα εκατοντάδες αυτοκίνητα που είχαν μποτιλιαριστεί να κάνουν... όπισθεν για να απεγκλωβιστούν. Το ίδιο συνέβη και στο λιμάνι του Πειραιά με προορισμό την Αίγινα.

Στα νησιά αυτά, μπορούν φυσικά να περάσουν οι μόνιμοι κάτοικοι αυτών επιδεικνύοντας το Ε1 στους αστυνομικούς και τους λιμενικούς ή το έγγραφο από την Εργάνη, για όσους δουλεύουν σε αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ