Ξεσπιτώνουν τους πυρόπληκτους από το Μάτι: Η επιστολή του στρατού που τους διώχνει (vid)

Gazzetta team
Ξεσπιτώνουν τους πυρόπληκτους από το Μάτι: Η επιστολή του στρατού που τους διώχνει (vid)
Η επιστολή του Ελληνικού Στρατού που ενημερώνει τους πυρόπληκτους στο Μάτι οτι πρέπει να αποχωρήσουν από τα ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα.

Την ώρα που η χώρα ετοιμαζόταν να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, οι πυρόπληκτοί της τραγωδίας στο Μάτι, λάμβαναν μία δυσάρεστη έκπληξη...

Στις 24 Μαρτίου λοιπόν, όσοι φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις των ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα, έλαβαν μία επιστολή από τον στρατό, με την οποία ενημερώνονταν πως πρέπει να αποχωρήσουν από τα δωμάτια μέχρι το τέλος Απριλίου.

Αναλυτικά η επιστολή...

«Σας γνωρίζουμε οτι παρήλθαν δύο και πλέον έτη από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι Αττικής.

Η Στρατιωτική Υπηρεσία εκτίμησε οτι η παρασχέθεισα υποστήριξη προς τους πληγέντες υπήρξε εξαιρετικά σημαντική, ιδιαίτερα την πρώτη περίοδο μετά την καταστροφή. Σημειώνεται οτι το μέγεθος αυτής της προσφοράς υπερέβη κάθε άλλη παρόμοια δράση της Υπηρεσίας στο παρελθόν, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Προσφοράς.

Κατόπιν των παραπάνω, αποφασίστηκε οι διαμένοντες στα Μοτέλ του ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα, όπως παραδώσουν τα διατιθέμενα σε αυτούς οικήματα, το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία και είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία».

Ζητάνε παράταση

Το θέμα αποκάλυψε το Mega, στο οποίο μίλησαν κάποιες από τις 15 οικογένειες που δεν έχουν εναλλακτικές επιλογές.

Οι περισσότεροι από αυτούς δε δικαιούνται καν επίδομα ενοικίου, οι κάτοικοι ζητούν μια μικρή παράταση προκειμένου να μπορέσουν να βρουν άλλο κατάλυμα ή να ολοκληρωθούν οι εργασίες των καμένων σπιτιών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ